Az amerikai parti őrség 100 évvel ezelőtt elsüllyedt hajóját találták meg Kaliforniában

Az Egyesült ÁllamokAz Egyesült Államok ismét embert küldene a Holdra. parti őrségJégtáblák közül mentettek ki egy kutyát a parti őrség tagjai . ének 100 évvel ezelőtt elsüllyedtMegtalálták a több mint száz éve eltűnt ausztrál tengeralattjárót. hajóSzokatlanul sok jéghegy sodródott az Atlanti-óceán északi részének hajózási útvonalaira. ját találták meg a hatóságok Dél-KaliforniaMegdőlt a legforróbb hónap világrekordja a kaliforniai Halál-völgyben. partjainál, ám mivel a roncsMegtalálták a több mint száz éve eltűnt ausztrál tengeralattjárót. kiemelése túlságosan bonyolult lenne, ezért úgy döntöttek, hogy a hullámsírjában hagyják a tragikus sorsú vitorlást. A USCG Cutter McCulloch annak idején 35 perc alatt süllyedt a tengerAz Északi-sarkvidéken köt ki az európai és az amerikai műanyag hulladék. fenekére, miután a hatalmas ködben összeütközött egy utasszállító gőzhajóval. A parti őrség járművének legénységét a gőzhajó fedélzetére menekítették. Az amerikai parti őrség az 1917. június 13-i baleset 100. évfordulóján jelentette be, hogy megtalálták a McCulloch roncsait, nem messze onnan, ahol a hajó elsüllyedt.

Forrás: NOAA/USCG/VideoRay
Forrás: NOAA/USCG/VideoRay

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA), valamint az amerikai parti őrség tavaly ősszel fedezte fel a roncsokat egy rutinvizsgálat alkalmával. Az erős áramlatok és a nagy mennyiségű üledék miatt azonban rendkívül nehéz lenne elmozdítani a hajót, ezért a szakemberek azt tervezik, hogy a hullámsírjában hagyják az egyárbocos vitorlást.

Forrás: NOAA/USCG/VideoRay
Forrás: NOAA/USCG/VideoRay

A USCG Cutter McCulloch a spanyol-amerikai háború idején kezdte meg szolgálatát az 1800-as évek végén, majd az Egyesült Államok nyugati partvonalán, később pedig AlaszkaEngedély nélkül öltek le egy folyóba tévedt szürke bálnát Alaszkában. partjainál teljesített szolgálatot, ahol egyebek között úszó tárgyalóteremként is működött.

Forrás: Mare Island Museum
Forrás: USCG Historian’s Office/NOAA

MTI, NOOA


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!