Átköltöztetik az orosz “cetbörtönben” tartott kardszárnyú delfineket és belugákat

A Vlagyivosztok melletti Russzkij szigetEgy teljes szigetet evakuálnak Vanuatun egy kitörni készülő vulkán miatt. egyik öblébe, egy ott kialakítandó ideiglenes központba fogják áttelepíteni azt a csaknem száz fehér és kardszárnyú delfint, amely jelenleg egy illegális “cetbörtönCousteau kapitány fia is részt vesz az orosz cetbörtön foglyainak kiszabadításában. ” foglya az orosz Távol-Keleten.

A szigeten üzemelő, a nagytestű tengeri állatokTömegesen elpusztult tengeri élőlények tetemei sodródnak partra Chilében hónapok óta. tartására szolgáló központot alkalmassá kívánják tenni arra, hogy az odaköltöztetendő állatokat felkészítsék a természetes közegükbe való visszatérésre. A ceteket majd csak fagypont feletti hőmérséklet mellett, a jégAz álmok jégkönyvtárát építik meg a Bajkál-tónál. elolvadása után lesz szabad áttelepíteni.

Az orosz Távol-Kelet Tengermellék régiójában, a Vlagyivosztok és az észak-koreai határ között található Szrednyaja öbölben tavaly felfedezett “cetbörtön” akkora felháborodást keltett Oroszországban, hogy az ügybe a Kreml is beavatkozott.

Az állatokat, amelyek közül négy egyed eltűnése után 11 kardszárnyú és 87 fehér delfinEltévedt fehér delfin úszkál a Temzében. maradt életben, külföldi – sajtójelentések szerint főképp kínai – delfinRekord mennyiségű, 753 palackorrú delfin pusztulását okozta egy vírus. áriumok számára fogták ki törvénytelenül és tartották a szakemberek szerint elfogadhatatlan körülmények között. Az aktivisták egyébként az állítják, hogy három fehér delfinborjú, más néven belugaEltévedt fehér delfin úszkál a Temzében. , elpusztult a fogságban.

A delfinekVarázslatos drónvideó - delfinek és bálnák találkozása. mentésében a természetvédelmi, az agrár-, a halA legdrágább kaviárok feldolgozásának folyamata. ászati és a belügyi tárca mellett a főügyészség, a kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK), a Tengermellék önkormányzata és más szervek is részt vesznek. A fogva tartott állatok állapotát az állatorvosok jónak ítélték meg. Tervezett szabadon bocsátásukat megelőzően mindegyiket külön újból meg fogják vizsgálni és chippel fogják ellátni. Az akklimatizálásban részt vevő szakemberek munkáját az Összoroszországi Halgazdásági és Óceántani Kutatóintézet és annak vlagyivosztoki kirendeltsége koordinálja.

Február végén a halászatra vonatkozó szabályok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak a “cetbörtön” üzemeltetésével összefüggésbe hozott négy cég ellen. Az orosz törvények értelmében a delfineket kizárólag tudományos célból lett volna szabad befogni. A történtek nyomán a tervek szerint tovább fogják szigorítani a tengeri emlősök kifogására és tartására vonatkozó jogszabályokat Oroszországban.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!