Aranyszínű levéltengerrel borítja be a buddhista templom udvarát az 1400 éves páfrányfenyő

A kínai Zhongnan-hegységben található Gu Guanyin buddhista templomTöbb százezer iskolás meditál együtt minden évben Thaiföldön. mellett magasodik az az 1400 éves páfrányfenyő, amelynek minden évben emberek ezrei járnak a csodájára. Az ámulatba ejtő fát még a Tang-dinasztia (KínaFarkasméretű vidrák éltek egykor Kínában.  egyik legjelentősebb uralkodóháza) idején ültetették. Az ősz beköszöntével földre hulló levelei  aranysárga tengerként árasztják el a templomLenyűgöző templomegyüttes a felhők fölé magasodó Fanjing hegy tetején - videó. udvarát, s ilyenkor Kína minden tájáról érkeznek ide látogatók,  hogy megcsodálják a világszerte híressé vált Ginkgo bilobát.

Páfrányfenyő

Páfrányfenyő

A páfrányfenyő sajátos leveleiről és gyógyhatásáról szerte a világon ismert fafajTöbb mint 60 ezer fafajnak ad otthont a bolygónk. . Mivel egy ősi növényfajról van szó, ezért gyakran élő kövületként emlegetik. Közeli rokonai, amelyek levele már hasonlított a mostani páfrányfenyőéhez, mintegy 270 millió éve, a perm időEgy másodperccel hosszabb lesz a holnapi nap. szakban fejlődtek ki. A modern ginkgo a paleogénben jelent meg. A jégkorszakot rokonai közül egyedüli fajként vészelte át Kínában. Ott ismerték meg az európaiak, majd gyorsan kedvelt dísznövénnyé vált szerte a világon.

Páfrányfenyő

Általában 20–35 méteresre nő meg, de egyes példányai Kínában 50 méter fölé magasodnak. Levelét régóta használják gyógyászati célokra, így az agyA rossz élmények feldolgozásáért felelős sejteket találtak az agyban magyar kutatók.  vérellátásának zavarai, szédülés, fülzúgás, hallásgyengülés gyógyítására. Jótékonyan hatnak a visszértágulatra, az aranyA legnagyobb tömör arany Buddha-szobor a világon. érre és a lábfekélyre. Kutatások szerint hatásos enyhe és közepes depresszió kezelésére. A vizsgálatok kimutatták, hogy a páfrányfenyő flavonoidjai jó értágíRejtélyes tó keletkezett a tunéziai sivatagban. k. Javítják a bőr és az izmok vérellátását, fokozzák az anyagcserét.

Páfrányfenyő

Páfrányfenyő


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!