Aranyszínű levéltengerrel borítja be a buddhista templom udvarát az 1400 éves páfrányfenyő

A kínai Zhongnan-hegységben található Gu Guanyin buddhista templomTöbb százezer iskolás meditál együtt minden évben Thaiföldön. mellett magasodik az az 1400 éves páfrányfenyő, amelynek minden évben emberek ezrei járnak a csodájára. Az ámulatba ejtő fát még a Tang-dinasztia (KínaFarkasméretű vidrák éltek egykor Kínában.  egyik legjelentősebb uralkodóháza) idején ültetették. Az ősz beköszöntével földre hulló levelei  aranysárga tengerként árasztják el a templomLenyűgöző templomegyüttes a felhők fölé magasodó Fanjing hegy tetején - videó. udvarát, s ilyenkor Kína minden tájáról érkeznek ide látogatók,  hogy megcsodálják a világszerte híressé vált Ginkgo bilobát.

Páfrányfenyő

Páfrányfenyő

A páfrányfenyő sajátos leveleiről és gyógyhatásáról szerte a világon ismert fafajTöbb mint 60 ezer fafajnak ad otthont a bolygónk. . Mivel egy ősi növényfajról van szó, ezért gyakran élő kövületként emlegetik. Közeli rokonai, amelyek levele már hasonlított a mostani páfrányfenyőéhez, mintegy 270 millió éve, a perm időEgy másodperccel hosszabb lesz a holnapi nap. szakban fejlődtek ki. A modern ginkgo a paleogénben jelent meg. A jégkorszakot rokonai közül egyedüli fajként vészelte át Kínában. Ott ismerték meg az európaiak, majd gyorsan kedvelt dísznövénnyé vált szerte a világon.

Páfrányfenyő

Általában 20–35 méteresre nő meg, de egyes példányai Kínában 50 méter fölé magasodnak. Levelét régóta használják gyógyászati célokra, így az agy vérellátásának zavarai, szédülés, fülzúgás, hallásgyengülés gyógyítására. Jótékonyan hatnak a visszértágulatra, az aranyA legnagyobb tömör arany Buddha-szobor a világon. érre és a lábfekélyre. Kutatások szerint hatásos enyhe és közepes depresszió kezelésére. A vizsgálatok kimutatták, hogy a páfrányfenyő flavonoidjai jó értágíRejtélyes tó keletkezett a tunéziai sivatagban. k. Javítják a bőr és az izmok vérellátását, fokozzák az anyagcserét.

Páfrányfenyő

Páfrányfenyő


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!