Anyjuk hátán hajókáztak át a tavon a medvebocsok

Szívmelengető pillanatokat örökítettek meg alaszkai Wood-Tikchik Állami Parkban, ahol egy túrázónak nem mindennapi élményben volt része, mikor beleshetett az ott élő egyik medvecsaládSzívmelengető fotók - bepillantás a medvecsaládok életébe. életébe. Egy medvemamaSzívmelengető fotók - bepillantás a medvecsaládok életébe. éppen a tavon igyekezett átkelni a bocsival, és mivel mindenképp szerette volna biztonságban tudni izgága utódait, így a hátán juttatta át őket a túloldalra. A kismedvéknek pedig láthatóan nem volt ellenükre a “csónakázás”.

A gyönyörű parkban közel 32 kilométer hosszan terül el az Aleknagik, melynek egyik keskenyebb szakaszán úszott át bocsaival a grizzly medveMegakadályozta a grizzly medvék vadászatát egy amerikai bíró. , mely az átkelés után gyorsan eltűnt a fák között kicsinyeivel. A róluk készült felvétel is bizonyítja, hogy milyen odaadással gondozzák kicsinyeiket a medvemamák, akik állandóan szemmel tartják és elszántan védelmezik bocsaikat.

A grizzlyMegszüntetik a Yellowstone Nemzeti Parkban élő grizzly medvék védettségét. medveSzívmelengető fotók - bepillantás a medvecsaládok életébe. valamikor Észak-AmerikaMég az állatvédők is nehezen hitték el, hogy egy bajba jutott medvét vettek a gondozásukba. egész nyugati részén honos volt. Száz éve még a nyílt prérin is előfordult, de a vadászatA vadászat miatt tovább maradnak anyjuk mellett a medvebocsok. és az ember térhódítása a járhatatlan hegyekbe szorította vissza, olyannyira, hogy 1975-ben felvették a veszélyeztetett állatfajok vörös listájára. Ma már jóformán csak Alaszkában, KanadaEgy családjától elszakadt narvált fogadtak be maguk közé a belugák. YukonÍgy élnek mozgó házaikban a Yukon tutajosai. tartományában és a Sziklás-hegységKanada mesébe illő tájai – egy varázslatos utazás képei. nemzeti parkjaiban vannak olyan kiterjedt területek, ahol nagyobb számban és szinte háborítatlanul él.

Egy átlagos grizzly közel 400 kilogrammos, marmagassága másfél méter körüli, és ha a hátsó lábaira áll, akár a 3 métert is elérheti. A kifejlett példányok naponta akár 15 kilónyi élelmet is elfogyasztanak, és ősz végére jelentős zsírpárnát halmoznak fel a téli pihenőre. Tavasz környékén szoktak megszületni a bocsok, egy anya akár 2-3 utódot is világra hozhat. A kicsik születésAz élet első másodpercei. ükkor alig nyomnak fél kilót, de egyéves korukra már 100 kiló körüli a testsúlyuk.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!