A Washington-emlékmű

A WashingtonSzázéves panorámaképek Amerikából. -emlékmű az Egyesült Államok99 éve nem látott napfogyatkozásra készül az Egyesült Államok. egyik nemzeti szimbóluma, óriási homokszín obeliszk a főváros632 méter magas felhőkarcoló épül Sanghaiban. , Washington központjában elterülő National Mall parkZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. ban, ahol többek közt a szövetségi törvényhozásnak otthont adó CapitoliumVilághírű épületek és látványosságok az építésük közben. is található.

wasinghton-emlekmu

A márványból, gránitból és homokkőből 1848 és 1884 közt épített, 169,294 méter magas obeliszk az első amerikai elnöknek, George Washingtonnak állít emléket. A világ legmagasabbRitz-Carlton Hotel - a világ legmagasabb szállodája. kőépítménye és obeliszkje. A mérések többnyire tartalmazzák az 1934-ben az alumínium piramisChichén Itza, a megfejthetetlen maja város. köré szerelt nyolc villámhárító rudat is. Ezek további 15,2 centiméterrel magasodnak az oszlop fölé, ami abból látszik, hogy az eredeti tervrajzok mintegy hat inch-el kisebb magasságot jelölnek meg. 1884 és 1934 közt sokszor csapott villám a csúcspiramisba, kicsorbítva a hegyRwenzori-hegység - Afrika leglátványosabb hegylánca. ét és mintegy 1,3 centiméterrel csökkentve a magasságátA világ legmagasabb duzzasztógátját építik Kínában. . Az obeliszk Washington, D.C. legmagasabb építménye.

Wasinghton emlékmű

Az emlékmű tervezője Robert Mills volt. Az építkezés 1848-ban indult, de csak 1884-ben fejezték be, majdnem 30 évvel az építész tervező halála után. Az építkezést egy ideig a nativista Know-Nothing (,,Semmittudók”) mozgalom és a pénzhiány, majd az amerikai polgárháború kitörése akadályozta. Az obeliszken mintegy 46 méteres magasságban a márvány árnyalatának megváltozása emlékeztet arra az időre, amikor építése sok évre megszakadt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!