A vizsgálatok után döntenek a hosszú kóborlás után befogott medve sorsáról

Állatorvos vizsgálja meg azt a medvét, melyet több száz kilométeres kóborlás után Sándorfalva közelében fogtak be – közölte a Bükki Nemzeti ParkLençóis Maranhenses Nemzeti Park- a tavak és sivatagok földje. Igazgatósága. A jelenleg a Szegedi Vadasparkban gondozott medveNem látták meg az árnyékukat a budapesti medvék. ügyében a szakértői bizottság első lépésben állat-egészségügyi vizsgálatokat rendelt el, mivel bizonyíthatóan hatalmas távokat tett meg rövid idő alatt, és emiatt fizikailag legyengült. A medve érdekében szükséges további lépésekről a vizsgálatok alapján, néhány napon belül születik döntés.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva AbonyA legkorábbi leprás megbetegedést mutatták ki Abony közelében talált rézkori emberek maradványain. , Kocsér, TiszaalpárFotók a tavaszi állatseregletről - földön, vízen, levegőben. térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy Veprik Róbert, a Szegedi VadasparkElkobzott pumát fogadott jelképesen örökbe az amerikai nagykövetség Szegeden. igazgatója altatólövedékkel elkábította. A 2-3 éves állatott a Szegedi VadasparkAz új-zélandi Orona vadaspark. medveházának egyik elkülönítő helyiségében helyezték el, inni és enni kapott: az éhes medve azonnal nekilátott az almából, répából és céklából álló menühöz.

A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres út során. A medve viselkedése a szakembereket is meglepte, túlságosan szelídnek, békésnek tűnik.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!