A világ legtisztább tavai

A Fülöp-szigetektől Bolíviáig  öt varázslatos tavat mutatunk be. Van köztük gleccservájta, 600 méter mély vagy épp ezerféle halfajnak otthont adó. Ami közös bennük, hogy rendkívül tiszták és  igazán szépek.

Malawi-tó (Nyasza-tó)

A Malawi-tó AfrikaA legszélesebb vízesés a világon - Viktória vízesés. harmadik legnagyobb tava, Malawi, MozambikEgyetlen elefánt sem esett vadorzók áldozatául az elmúlt évben Afrika egyik legnagyobb rezervátumában. és Tanzánia határánál található, vízfelülete a tengerszint feletti 500 méteres magasságban terül el. Legalább ezer halfajnak ad otthont a tó, ami egyedülálló a világon. A víze kristálytiszta színű. A déli partján található a csodás Malawi-tó Nemzeti ParkFantasztikus timelapse videó Kanada varázslatos nemzeti parkjairól. , amely 1984 óta az UNESCOTenerife - az örök tavasz szigete. világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. örökség része, több rezervátumot is találunk a területén.

Malawi-tó (Nyasza-tó)

Malawi-tó (Nyasza-tó)

Malawi-tó (Nyasza-tó)

Malawi-tó (Nyasza-tó)

Malawi-tó (Nyasza-tó)

Taal-tó

Ezt a lenyűgöző tavat a Fülöp-szigeteken, ManiláKilométereken át elnyúló tó jelent meg a Halál-völgy zord vidékén. l délre találjuk. Két okból is igen híres; egyrészt a Fülöp-szigetekSua Ocean Trench - gyönyörű tó a Szamoa-szigeteken. legmélyebb tava, másrészt otthont ad a világ egyik legkisebb, ám legaktívabb vulkánjának, amelyben szintén kialakult egy tavacska. Maga a Taal-tó akkor keletkezett, amikor egy nagyobb vulkáni kráterTenerife - az örök tavasz szigete. összeomlott. A vulkánTenerife - az örök tavasz szigete. miatt környék egyáltalán nem veszélytelen, mégis sokan szerveznek turistacsoportokat a Fagyott buborékok tava. hoz.

Taal-tó

Taal-tó

Taal-tó

Taal-tó

Taal-tó

Bledi-tó

Egy gyönyörű gleccservájta tó, amely Szlovénia egyik legnépszerűbb üdülőhelye. Festői környezet veszi körül a tavat, az északi partján egy középkori várat is találunk. A tó körbefog egy kis szigetet, amely Szlovénia egyetlen természetesen kialakult szigete. A 15. században épült templomTízezer Buddha Temploma. ában gyakorta tartanak esküvőket. A tó  könnyen megközelíthető, mindössze 35 km-re van a ljubljanai reptértől.

Bledi-tó

Bledi-tó

Bledi-tó

Bledi-tó

Bledi-tó

Kráter-tó

Néhány ezer évvel ezelőtt egy 3600 méter magas vulkánTenerife - az örök tavasz szigete. teteje beszakadt a Cascade-hegységben. A jókora gödör, ami megmaradt utána ma Kráter-tó néven ismert, és az oregoni nemzeti parkA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. gyöngyszeme az USATuristák miatt kellett elaltatni egy kisbölényt a Yellowstone Nemzeti Parkban. -ban. Egészen kivételes látványt nyújt a helyenként 600 méter mély krátertó. A tavat örökzöld fák és magas sziklákA Bryce Kanyon sziklaoszlopai. veszik körbe.

Kráter-tó

Kráter-tó

Kráter-tó

Kráter-tó

Kráter-tó


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!