A világ első félig víz alatti múzeuma nyílt meg a Maldív-szigeteken

A világ első félig víz alattiAlexander Safonov víz alatti fotói. múzeuma nyílt meg a Maldív-szigeteken, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét a helyi korallzátonyokÉvente több mint 835 millió dollárt érő áradásvédelmet biztosítanak a hawaii korallzátonyok. megőrzésének fontosságára. Az Északi-Miladummadulu-atollnál kialakított víz alatti szoborparkA tenger mélyén nyílik szoborpark a Kanári-szigeteknél. és tengeri védett övezet, amelyet Coralariumként emlegetnek, a brit művész és természetvédő aktivista, Jason deCaires TaylorA tenger mélyén nyílik szoborpark a Kanári-szigeteknél. , valamint egy helyi luxus Víz alatti szálloda Dubaiban . üdülő együttműködéséből született meg.

Forrás: The Coralarium Maldives 

“A Coralarium a megőrzésről, a fenntartásról és az oktatásról szól” – nyilatkozott az alkotó. Hozzátette, a szállodával együtt remélik, hogy a kezdeményezés révén sikerül még inkább tudatosítani az emberekben a Maldív-szigeteki korallzátonyok megóvásának fontosságát. A csaknem harminc szobrot felvonultató, félig vízKülönleges fotók, amiken egyszerre látható a víz feletti és víz alatti világ. alatti múzeumMúzeumlátogatók, akik saját hasonmásukat fedezték fel régi festményeken. egy lagúnában fekszik, nagyjából 50 méterre a resort strandjáKerékpárral a belgiumi tó vizén keresztül. l.

Forrás: The Coralarium Maldives 
Forrás: Jason deCaires Taylor/The Coralarium Maldives

A hatalmas kockaszerű építményhez víz alatti nyárfaszobrok alkotta folyó és rozsdamentes acélból készült lépcsősor vezet. A szobrokSzoborpark a víz alatt. , amelyek mindegyikét élő emberekről mintázták, három szinten helyezkednek el. Sok alak lába helyén gyökerek futnak, a szigeteken őshonos gomba- és növényfajokat megidézve. Az árapály miatt a kocka és a szobrok egy része a vízből kiemelkedve tölti a nap egy részét, lehetőséget adva a járókelőknek, hogy a strandról is megcsodálják az építményt. A vendégek pedig a szálloda Víz alatti szálloda Dubaiban . rezidens tengerbiológusa kíséretében látogathatnak el az installációhoz.

Forrás: Jason deCaires Taylor 
Forrás: The Coralarium Maldives

Taylor alkotása ugyanakkor nem csupán az embereknek, hanem a tengeri élőlényeknek is készült. Az építmény anyaga lehetővé teszi, hogy a múzeum otthonként szolgáljon a tengeri teremtmények számára. A tervek szerint idővel algaEhető csomagolóanyagot fejlesztenek német kutatók. fogja borítani a szobrokat. A resort korallregeneráló projektbe is kezdett a galéria szomszédságában, hogy még gazdagabbá és sokszínűbbé tegye a helyi élővilágot.

Forrás: The Coralarium Maldives


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!