A valaha talált legnagyobb dinoszaurusz-lábfejet azonosították

A valaha talált legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. dinoszauruszBizarr kinézetű, kacsacsőrű dinoszaurusz maradványai kerültek elő Mongóliában. -lábfejként azonosítottak kutatók egy évtizedekkel ezelőtt felfedezett leletet, amelyről azt is megállapították, hogy a Jurassic Parkból is jól ismert növényevő Brachiosaurus a FöldHarminc éve nem látott méretűre zsugorodott az ózonlyuk az Antarktisz felett. ön valaha járt legnagyobb állatok egyikének közeli rokonától származik. A PeerJ című folyóGigantikus csatornarendszer épül Kínában. iratban publikált tanulmányA jelenlegi felmelegedéshez hasonlóra nem volt példa az elmúlt 2000 évben. szerint a lábcsontokat még 1998-ban, Wyoming államban fedezték fel a Kansasi Egyetem kutatói, köztük Anthony Maltese, aki ma már a coloradói Rocky Mountain Dinosaur Resource Center munkatársa.

Azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a csaknem egy méter széles láb egy óriási teremtménytől származik, ezért rögtön el is neveztük az állatot Nagylábnak” – idézte fel Maltese, a tanulmány vezető szerzője, és hogy érzékeltesse az állat méreteit, hozzátette, annak combcsontja 2,07 méter hosszú lehetett.

Forrás: KUVP Archives

A New York-i Amerikai Természettudományi MúzeumKöltözik a világ legnagyobb dinoszaurusza. szakértői most háromdimenziós szkennelési eljárást és precíz méréseket alkalmazva vetették össze a wyomingi leletet az egyes dinoszauruszfajok lábméretével, míg végül kétséget kizáróan sikerült megerősíteniük, hogy az eddig felfedezett legnagyobb dinoszauruszA Földön valaha élt legnagyobb dinoszauruszok maradványait találták meg. -lábfejjel van dolguk.

A szakembereknek azt is sikerült megállapítaniuk, hogy a lábfej a Jurassic Park című filmből is ismert sauropodaHatalmas dinoszaurusz jó állapotú maradványaira bukkant egy kínai földműves. dinoszaurusz, a hosszú nyakú és hosszú farkú, növényevő Brachiosaurus egy nagyon közeli rokonától származik, amelynek lábnyoma kétszer akkora volt, mint a Tyrannosaurus rexSokkal erősebb volt a Tyrannosaurus rex harapása, mint eddig gondolták. é.

Forrás: Wikimedia Commons/Jynus

A tanulmányból az is kiderül, hogy egy Utah állam keleti részétől egészen Wyoming északnyugati feléig terjedő hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. területen élt nagyjából 150 millió évvel ezelőtt. Emanuel Tschopp, a New Yorkban működő Amerikai Természettudományi Múzeum paleontológusa, a tanulmány társszerzője szerint vannak ugyan lábnyomokTízezer éves lábnyomok árulkodnak egy hatalmas őslajhár és az ősemberek közötti küzdelemről. és hiányos csontvázak AusztráliaVisszakerültek törzséhez a legrégibb ismert ausztrál ember, Mungo Man maradványai. és ArgentínaA Földön valaha élt legnagyobb dinoszauruszok maradványait találták meg. területéről, amelyek a jelek szerint még nagyobb állatoktól származnak, ám azokból a gigantikus csontvázakból hiányoznak a lábak.

“Ez a teremtmény minden bizonnyal az Észak-AmerikaÚj fajok százai érkeztek a cunamiszeméttel az Egyesült Államokba. területén valaha kóborló legnagyobb állatok egyike volt” – jegyezte meg a szakember, ugyanakkor meglepőnek nevezve az eredményt abból a szempontból, hogy a sauropodák nagy részének élettere sokkal kisebb volt akkoriban.

Forrás: Spencer Wright/flickr 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!