A tiltott csernobili zónából készít videókat egy kutatónő

A Bionerd nevet használó videóblogger kutatónő hetek óta a világ egyik legveszélyesebbnek kikiáltott zónájában végez kutatásokat. Csernobilt és a tiltott zónát is bejárta, mindezekről pedig számos felvételt készített. Képein és videóin a felrobbant atomreaktorHelyére került az új csernobili szarkofág, ami 100 évre zárja le a katasztrófa helyszínét (videó). közvetlen közelében mászkál.

csernobil

Április 26-án, a balesetIndítás után felrobbant egy amerikai hordozórakéta. évfordulóján bemerészkedett az egyik reaktor vezérlőtermébe is. Úgy véli a terület nem olyan veszélyesEldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában. , mint ahogyan gondolják. Szerinte nagyobb lenne a rák kockázata ha naptej nélkül úszna a tengerben, és nagyobb sugárzást kapna egy kórházban, ahol a röntgen és CT-gépek egyszerre működnek. Ha azonban mégis veszélyesnek ítéli a sugárzást, védőkesztyűt és maszkot visel. Az öreg épületekben azonban nagyon óvatos, nem szeretné, ha egy leomló fal lapítaná agyon.

Bionerd különösen tart a veszett állatoktól is, az egyik csernobili rókával való találkozásMila, az elefánt 37 év után találkozott újra egy másik elefánttal. át videóra is vette. Számos felvétele közül ez az egyetlen, amelyen félelem hallatszik a nő hangján. Előző látogatása során már evett a robbanásEldőlt és felrobbant visszatéréskor a SpaceX hordozórakétája [videó]. helyén növő almafák gyümölcséből, azonban azok eddig semmilyen panaszt nem okoztak a merész kutatónál.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!