A szokatlan színű Retba tó

A Retba tó a szenegáli Cap Vert félszigettől északra található. A napszaktól függően a tó színe világos lilából skarlátvörösre változik. A szokatlanSzokatlan dolgok, amivel csak Dubaiban találkozhatunk. színt a vízben élő ártalmatlan halophilic baktériumok okozzák, melyek a magas sótartalmú környezetet kedvelik. Ez a nem mindennapi szín főként a száraz évszakban látványosVideóra vették, ahogy kristályokká törik egy befagyott tó jege Norvégiában. .

„Az eperKözelebbi rokonságban áll a rózsa az eperrel, mint azt gondolnánk. színt a sószerető Dunaliella salina organizmus okozza. A baktériumok piros pigmentet termelnek, mely elnyeli és felhasználja a napfényt, hogy még több energiát termeljen, így lesz rózsaszín a tó vize”- mondta a Britain’s Bath Egyetem baktérium szakértője.

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó

A 3 km2 kiterjedésű tó 35 kilométerre található Szenegál fővárosA világ 6 legszebb csatornája. áBadain Jaran - varázslatos ázsiai sivatag. l, Dakartól. Az 1970-es évek óta bányásznak sót a Grüner See - búvárkodás az ausztriai elárasztott völgyben. ból a helyiek, melyet főként a halakHalak népesítik be Bangkok egykori, nyüzsgő bevásárlóközpontját. tartósítására használnak. A férfiak beleereszkednek a derékig érő vízbe, hogy összegyűjtsék a tó aljáról a sót, mely sokoldalúan felhasználható ásványi anyagA világ legkönnyebb szilárd anyagát alkották meg Kínában. . A sót kosarakba gyűjtik össze és fából készült kenuikban szállítják. Az összegyűjtött sót a partra viszik ahol kupacokra osztják szét. Annak érdekében, hogy megvédjék magukat a szélsőséges sótartalmú víztől, a munkások shea vajjal kenik be a bőrüket.

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!