A szokatlan színű Retba tó

Cimkék: , ,

A Retba tó a szenegáli Cap Vert félszigettől északra található. A napszaktól függően a tó színe világos lilából skarlátvörösre változik. A szokatlanSzokatlan templomok . színt a vízben élő ártalmatlan halophilic baktériumok okozzák, melyek a magas sótartalmú környezetet kedvelik. Ez a nem mindennapi szín főként a száraz évszakban látványos.

„Az eper színt a sószerető Dunaliella salina organizmus okozza. A baktériumok piros pigmentet termelnek, mely elnyeli és felhasználja a napfényt, hogy még több energiát termeljen, így lesz rózsaszín a tó vize”- mondta a Britain’s Bath Egyetem baktériumAz emberi orrban fedezték fel az új antibiotikum, amely legyőzheti legismertebb szuperbaktériumot. szakértője.

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó

A 3 km2 kiterjedésű tó 35 kilométerre található Szenegál fővárosA világ 6 legszebb csatornája. áCrater Lake - az Egyesült Államok legmélyebb és legtisztább tava. l, Dakartól. Az 1970-es évek óta bányásznak sót a Grüner See - búvárkodás az ausztriai elárasztott völgyben. ból a helyiek, melyet főként a halakHalak népesítik be Bangkok egykori, nyüzsgő bevásárlóközpontját. tartósítására használnak. A férfiak beleereszkednek a derékig érő vízbe, hogy összegyűjtsék a tó aljáról a sót, mely sokoldalúan felhasználható ásványi anyagA világ legkönnyebb szilárd anyagát alkották meg Kínában. . A sót kosarakba gyűjtik össze és fából készült kenuikban szállítják. Az összegyűjtött sót a partra viszik ahol kupacokra osztják szét. Annak érdekében, hogy megvédjék magukat a szélsőséges sótartalmú víztől, a munkások shea vajjal kenik be a bőrüket.

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó

Az epershake színű tó


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!