A Shaolin szerzetesek

A Shaolin szerzetesekAz összes tigrist elviszik Thaiföld híres Tigris Templomából. , akik a világtól elzárt kolostorokban élnek nem csak egy vallást gyakorolnak, de tanítanak, gyógyítanak is, az ősi kínai kultúra közvetítői, olyan keleti filozófiát képviselnek, aminek fontos része a harcművészet is. Azonban ezt a harcművészetet igen csak megkülönbözteti nyugati társaitól az, hogy mindig az önvédelemre helyezi a hangsúlyt, valamint a test, a szellem és a lélek harmóniájára törekszik. A Shaolin szerzetesek éppen ezért soha nem önmagában tanítják a harcművészetet, hanem azt mindig összekapcsolják a gyógyítás és öngyógyítás művészetével is.

Shaolin szerzetesek

Shaolin szerzetesek

A Shaolin Kung-Fu egy több mint 1500 éves kínai harcművészet. Kialakulását számos legenda és történet övezi. A legvalószínűbbnek tekinthető az, hogy buddhistaBorobudur - a világ legnagyobb buddhista templomegyüttese. szerzetesek fejlesztették ki elsősorban önvédelem céljából. Egyes leírások és elbeszélek alapján azokban az időkben sok támadás, fosztogatás érte őket, így templomaik és önmaguk védelmére rendszerezték addigi harci tudásokat, melyet az idők folyamán csiszoltak, újabb és újabb stílusokat megalkotva. A Shaolin szerzetesek sokáig a külvilágtól teljesen elszigetelve éltek, buddhista hagyományokat ápolva. Hosszú évszázadokig nem nyitották meg kapuikat és a belépő fiatalok, és gyermekek jellemzően a kolostorMont Saint Michel - Franciaország varázslatos zarándokhelye. kapui mögött élték le életüket. A legfiatalabbak már 4 éves korukban bevonultak szerzetesnek.

Shaolin szerzetesek

Shaolin szerzetesek

Shaolin szerzetesek

Amikor az 1900-as évek közepe felé nyílni kezdek a kolostorok kapui, akkor kezdett elterjedni, hogy a fiatalok 18 évesen eldönthették, hogy kívánják-e folytatni a tanulást, avagy a kolostorban maradnak-e, vagy világi szerzetesként élik tovább életüket. Természetesen, nem szabad azt hinni, hogy csak az tanulhatott Kung-Fut, aki szerzetesMesterséges intelligenciával látnák el a szerzetesek a templomukban szolgáló robotot. volt. Léteztek iskolák, de természetesen ahhoz, hogy valaki Shaolin szerzetesEgy shaolin szerzetes 118 méteres vízen futása. legyen, értelem szerűen kolostorban kellett élnie. Ma már számos világi Shaolin szerzetes “létezik”, és egy-egy versenyt meglátogatva talán nekünk is szerencsénk lehet személyesen is találkozni néhány nagymesterrel.

Shaolin szerzetesek

Shaolin szerzetesek

Shaolin szerzetesek

Shaolin szerzetesek

Shaolin szerzetesek

Shaolin szerzetesek

Shaolin szerzetesek

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!