A Perseidák meteorraj egy látványos videón

Augusztus a csillaghullásIsmét érkeznek a Geminidák, látványos decemberi csillaghullást hozva. hónapja. A Föld7 hónap alatt elértük a túlfogyasztás napját. találkozik a PerseidákKülönösen látványosnak ígérkezik az idei csillaghullás. meteorrajCsillagzápor borítja be az eget csütörtök éjszakától. jal. Augusztus 11-12-13-án az esti órákban, sötétedés után, ill. éjfél után akár percenként láthatunk az égről leszaladó csillagot (meteort). Akik megtehetik, éljék át ezt az élményt, keressenek a városon kívül egy csendes helyet, tekintsenek fel az égboltra, és lessék meg „Szent Lőrinc könnyeit”.

Perseidák meteorraj

A Perseidák az egyik leggazdagabb meteorraj, amely minden év augusztusában figyelhető meg. Hogy a látott meteorMeteor robbant fel Oroszország felett. a Perseidákhoz tartozik, az úgy állapítható meg, hogy pályáját visszafelé meghosszabbítva megnézzük, hogy az a Perseus csillagképen halad-e keresztül.

A mintegy két hétig megfigyelhető raj gyakorisági maximuma augusztus 11-re és 12-re esik. Sokan nem is ismernek más meteorrajt, pedig azok száma megközelíti a 300-at. Igaz, ezek közül a legtöbb igen gyenge aktivitású, sok raj, pedig csak több éves periódussal figyelhető meg. Az augusztusi éjszakák általában derültek, és kellemes hőmérsékletűek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!