A nap képe – A Petronas ikertornyok, Malajzia

Petronas Ikertornyok - Malajzia

A Petronas-ikertorony az építtető kőolajtársaság (Petronas) nevét viselő 452 méter magas felhőkarcoló Kuala Lumpur335 méteres toronyról ugrott le, majd egy medencében landolt három bázisugró. ban, Malajzia335 méteres toronyról ugrott le, majd egy medencében landolt három bázisugró. (ex)fővárosAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. ában. A világ legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. épülete volt 2003-ig aszerint a ranglista alapján, amely a magasságot a főbejárat és a strukturális tetőpont különbségében határozza meg. Ez a besorolás azonban vitatott, hiszen a legmagasabb emelet csak 378 méter, a tető pedig 403 méter magasan található. A Sears Tower2020-ra készül el a világ legmagasabb felhőkarcolója. eme két pontot figyelmbe véve (436 m és 442 m) ugyanúgy magasabbnak tekintendő, mint az antennát is beleszámító magasságmérték esetében (527 m). 2004-ben a Taipei 101Különleges és látványos felhőkarcolók. nőtt magasabbra a tornyoknál, míg 2010-ben a dubaiMegnyílt a világ legmagasabb szállodája.  Burj KhalifaFüstnek hitték a Burj Khalifánál kialakult ködjelenséget. lett a világ legmagasabb épülete.

A két tornyot 172 méter (41. és 42. emelet) magasságban egy kétszintes acélhíd (ún. Skybridge) köti össze. Ez az 58 méter hosszú, 750 tonnás hídA világ leghatalmasabb látnivalói. 2000-től a nyilvánosság számára is látogatható. A korlátozott számban rendelkezésre bocsátott, ingyenes belépőjegyek reggelente 8:30-Königssee - Németország legszebb tava. l kerülnek kiosztásra és általában kb. 2 órán belül el is kelnek. A tornyokKecsesen mozgó tornyok – A kanadai Absolute Towers. csúcsai nem látogathatók.

Az I. toronyA legnépszerűbb toronyok a világon. teljes egészében a Petronas cég irodáinak ad helyet, a II. toronyban más cégek is bérelnek irodákat, mint például a Bloomberg, az IBM, a BoeingSzuperkönnyű fémet fejlesztett a Boeing. , a Microsoft, a Huawei, az Al Jazeera English, vagy a Reuters.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!