A nap képe – A Petronas ikertornyok, Malajzia

Cimkék: , ,

Petronas Ikertornyok - Malajzia

A Petronas-ikertorony az építtető kőolajtársaság (Petronas) nevét viselő 452 méter magas felhőkarcoló Kuala LumpurBatu barlangok - monumentális hindu szentély Malajziában. ban, MalajziaAz egyik legkülönlegesebb természeti jelenség Malajzia erdeiben. (ex)fővárosImpozáns városképek 20 nagyvárosról. ában. A világ legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. épülete volt 2003-ig aszerint a ranglista alapján, amely a magasságot a főbejárat és a strukturális tetőpont különbségében határozza meg. Ez a besorolás azonban vitatott, hiszen a legmagasabb emelet csak 378 méter, a tető pedig 403 méter magasan található. A Sears Tower2020-ra készül el a világ legmagasabb felhőkarcolója. eme két pontot figyelmbe véve (436 m és 442 m) ugyanúgy magasabbnak tekintendő, mint az antennát is beleszámító magasságmérték esetében (527 m). 2004-ben a Taipei 101Különleges és látványos felhőkarcolók. nőtt magasabbra a tornyoknál, míg 2010-ben a dubaiTűz ütött ki a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójában Dubaiban.  Burj KhalifaFüstnek hitték a Burj Khalifánál kialakult ködjelenséget. lett a világ legmagasabb épülete.

A két tornyot 172 méter (41. és 42. emelet) magasságban egy kétszintes acélhíd (ún. Skybridge) köti össze. Ez az 58 méter hosszú, 750 tonnás hídA világ legmagasabb hídja - A kínai Siduhe függőhíd. 2000-től a nyilvánosság számára is látogatható. A korlátozott számban rendelkezésre bocsátott, ingyenes belépőjegyek reggelente 8:30-Königssee - Németország legszebb tava. l kerülnek kiosztásra és általában kb. 2 órán belül el is kelnek. A tornyokKecsesen mozgó tornyok – A kanadai Absolute Towers. csúcsai nem látogathatók.

Az I. toronyA világ legvékonyabb tornyát avatják fel Brightonban. teljes egészében a Petronas cég irodáinak ad helyet, a II. toronyban más cégek is bérelnek irodákat, mint például a Bloomberg, az IBM, a BoeingSzuperkönnyű fémet fejlesztett a Boeing. , a Microsoft, a Huawei, az Al Jazeera English, vagy a Reuters.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!