A második világháborúban lelőtt amerikai repülőgép roncs került elő a Dunából

A második világháborúKincseket szállíthatott a dán tengerszoros mélyén megtalált náci tengeralattjáró. ban lelőtt amerikai harci repülőgépÚjraindult a kutatás az eltűnt maláj utasszállító roncsai után. roncsA legénység maradványaival együtt találtak meg egy első világháborús tengeralattjárót. át fedezték fel a Dunában a folyó alacsony vízállásRégészeti kincsek kerültek elő a megapadt Dunából. ának köszönhetően, a megmaradt gépelemet kiemelték, és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban helyezték közszemlére. A mederből kilátszódó roncsot Szilágyi Tibor találta meg tíz nappal a feltárásRitka római kori kocsisírt tártak fel Aquincumban. előtt. Az amatőr kutató a leletEgymilliárd éves lelet segítségével derülhet fény az élet kialakulásának rejtélyére. megmentése érdekében bejelentést tett a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumnál, valamint a Magyar Roncskutató Egyesületnél.

II. világháború70 éve dobták le az atombombát Hirosimára. s amerikai repülőgép roncs került elő a Dunából – gyarapodott a RepTár gyűjteménye

1944. július 30-án az…

Közzétette: RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum – 2018. augusztus 24., péntek

Az előkutatások során kiderült, hogy a repülőgép szárnyAz eltűnt maláj gép egy roncsára bukkanhattak Réunion szigetén. ának 4 méteres főtartója a motortartó bak bekötésével együtt fekszik a mederbe ágyazódva. Mivel fennállt a roncs eltűnésének lehetősége, az engedélyek beszerzése után a szakemberek kiemelték. Tisztítást követően a RepTár Szolnoki Repülőmúzemban szállították, ahol immár megtekinthetik a látogatók.

Fotó: MTI/Mészáros János
Fotó: MTI/Mészáros János

A repülőgéphez kapcsolódó írásbeli dokumentumok arról tanúskodnak, hogy 1944. július 30-án az amerikai 15. Légihadsereg 485. Bombázó csoportja a Dunai Repülőgépgyárat támadta. Frank Wodzinski főhadnagy B-24G típusú repülőgépét a célra tartva eltalálta a légvédelem. A bombázó függőlegesen zuhanni kezdett, majd becsapódott a Dunába. A zuhanást a legénységből egy katonaSaját alkarján növesztettek új fület egy balesetben megsérült katonanőnek. élte túl.

Újabb II. világháborús ronccsal gyarapodott a RepTár gyűjteménye 2018.08.27.

Újabb II. világháborús ronccsal gyarapodott a RepTár gyűjteménye 2018.08.27.

Igazi ritka15 év után először raktak tojást az andoki flamingók egy angliai rezervátumban. kincsEgyedülálló leletre bukkantak - több ezer darab ritka ezüstpénz került elő Kunmadarason. került elő az alacsony vízállású Dunából. Egy B24 típusú repülőgép több, mint 4 méter hosszú szárnydarabját emelték ki a szakemberek pénteken. A lelet aznap este érkezett a Szolnoki Repülőmúzeumba. MáTöbb ezer hajóroncs hever az észak-amerikai Nagy-tavakban. l már mindenki megtekintheti a második világháborúban lelőtt gép egy részét.

http://www.szolnoktv.hu/
https://www.youtube.com/szolnoktelevizio
#aktuálisszolnoktv #aktuális #hírek #szolnoktv #sztv

Közzétette: Szolnok TV – 2018. augusztus 27., hétfő


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!