A lakatlan csendes-óceáni Henderson-sziget

Cimkék: , ,

Nagy-Britannia külbirtoka, a Csendes-óceánPalau - a Csendes-óceán gyönyörű szigetvilága. déli részén fekvő Pitcairn-szigetekPitcairn-szigetek - a világ legkisebb népességű önálló közigazgatású területe. hez tartozó Henderson-szigetA 10 legszebb természet alkotta szív alakú hely a földön. tulajdonképpen egy atollTetiaroa - a sziget ahol egykor Marlon Brando élt. , amelynek korallA Nagy-korallzátony. mészköve a felszínre emelkedés után elkarsztosodott. 1606-ban fedezte fel Pedro Fernández de Quiros spanyol tenger12 kristálytiszta vizű hely. ész. BárA Maldív-szigeteken nyitották meg a világ első víz alatti bárját. a szigetÚszó malacok a Bahamákon. ma lakatlanTeljesen elárasztotta a tenger a Holland-szigetet. , a régészeti feltárások bebizonyították, hogy élt itt egy kis polinéz kolónia, amely a 11. század és a 14. század között ismeretlen okból eltűnt.

A csendes-óceáni Henderson-sziget

A 37 km² területű szigeten több endemikus növénySocotra - A furcsa növények szigete. - és állatfaj él. Csak itt található a hendersoni guvat és a papagájgalamb. KülönlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. lakója a pálmatolvaj. Ezt a rákot más szigeteken üldözik, de itt zavartalanul él. A Henderson-sziget másik jelentős értéke az érintetlen foszfát-lelőhely. A szigetet az őt körülvevő szirtek, a meredek sziklák és a sűrű növényzet megvédte a betolakodóktól. Ezért úgy került fel a Világörökség5+1 érdekesség a páratlan szépségű Galápagos-szigetekről. listájára, hogy soha nem volt szükség külön védetté nyilvánítására.

A csendes-óceáni Henderson-sziget

5

A csendes-óceáni Henderson-sziget

A lakatlan csendes-óceáni Henderson-sziget

A csendes-óceáni Henderson-sziget


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!