A Kínai nagy fal vége

nagy-fal

A Kínai nagy falat i.e. 3. században kezdték építeni és még a 17. században is rakták a köveit. A hosszan elnyúló erődítményrendszer elsődlegesen azt a célt szolgálta, hogy az ország lakosságát megvédje az északi törzsek – köztük a hunok – folyamatos betörésétől. Méretét igen nehéz megállapítani, ugyanis a védelmi rendszer nem alkot összefüggő egységes építményt, 2009-ben és 2012-ben is tártak fel a falhoz tartozó több száz kilométer hosszú részeket. A tudósok hozzávetőleg 7200 kilométerre becsülik a falA leghíresebb történelmi falak a világ minden tájáról. hosszát, mely sík pusztákon, hegyvonulatokon, sivatagokon, sőt mocsarakon is keresztül vonul.

Kínai nagy fal

Magassága átlag 10 méter, szélessége pedig hozzávetőleg 6 méter, s nyíllövésnyi távolságban bástyákkal tarkított. Támadás esetén a védők tűz- és füstjelekkel tudták továbbítani a közelgő veszély hírét, így időben megtörténhettek a seregátcsoportosítások a birodalom más területéről.

Kínai nagy fal

A legenda szerint a Kínai nagy falA kínai Nagy Fal újabb szakaszát fedezték fel régészek. az egyetlen emberi kéz alkotta építmény, mely az űrből szabad szemmel is látszik. Mindez azonban csak mítosz, mely egy 1930-as évekbeli amerikai képregényből ered. A fal – színéből adódóan – tökéletesen beleolvad a környezetébe.

Kínai nagy fal

Kínai nagy fal

Kínai nagy fal


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!