A fakúszó kenguruk

Cimkék: , , , , ,

AusztráliaÁllati barátság. némelyik táján a kenguruk"Balkezes" a kenguruk többsége. fán lakó életmódra tértek át, ugrálás helyett mászáshoz és járáshoz alkalmazkodott a lábuk. A fakúszó kenguruk tíz faja Új-Guineában is meghonosodott. A fakúszó kenguruk vagy kúszókenguruk Új-Guinea hegyOlympus-hegy - A legnagyobb hegy a Naprendszerben. - és síkvidéki erdeiben, valamint a York-foki-félszigeten Északkelet-Ausztráliában is megtalálhatók. Az utóbbi évek erdőÚj becslések szerint nyolcszor több, hárombillió fa van a Földön, mint eddig gondolták. irtásai miatt sok fakúszó kengurufaj állománya csökkent. A fakúszó kenguruk fej-törzs-hossza 52-90 centiméter, farokhossza 42-94 centiméter és testtömege 4-18 kilogramm között van. Bundájuk színezete fajtól függően sokféle lehet. Mellső lábuk vastag és izmos, majdnem olyan hosszú, mint a hátsó láb.

Fakúszó kenguru

Fakúszó kenguru

A kúszókenguruk két hátsó lába mászáskor a egymástól függetlenül mozog. A lábfejeiken durva, párnaszerű talpgumók és mozgékony ujjak vannak. A karmok görbék, hogy az állatok át tudják kulcsolni az ágakat, és fel tudjanak mászni a fatörzseken. A farok egyes fajok esetében hosszabb a törzsnél. Az egyensúlyozásban és a mászásban nyújt segítséget. Ezek az állatok éjjel aktívak, legfeljebb négytagú csoportokban élnek.

Fakúszó kenguru

Fakúszó kenguru

Fakúszó kenguru

Fakúszó kenguru

Fakúszó kenguru

Fakúszó kenguru


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!