A cápatámadások rekordéve volt 2015

Világszerte 98 cápatámadásVerseny közben támadt cápa egy szörfösre. történt 2015-ben, a szakértők szerint ez új rekordot jelent.

capa1

A Floridai Természettudományi Múzeum hétfői jelentése szerint ennyi cápatámadás egy év alatt még sosem történt. Egyedül Floridában 30 alkalommal haraptak meg embert a ragadozóRitka felvétel – videóra vették, ahogy a kardszárnyú delfinek levadásznak egy cápát. k. George Burgess, a nemzetközi cápatámadás-dokumentáció kurátora szerint a támadások számának növekedése várható, ahogy az emberek egyre többen lesznek, a cápapopulációk pedig újra szaporodásnak indulnak.

A Dél-Afrikában rendezett szörfversenyen a háromszoros világbajnok ausztrál sportolót, Mick Fanninget élő adásban támadta meg egy cápaTöbb ezer cápa gyűlt össze Florida partjainál - elképesztő légi felvételek. , de szerencsére megúszta sérülés nélkül a kalandot.

capa2

A tavalyi hat halálos cápatámadásból kettő az indiai-óceáni Réunion szigetOrszágok, melyek hamarosan eltűnhetnek. partjainál történt, egy-egy AusztráliaEgyre több embert csíp meg Ausztráliában a világ legkisebb és legmérgezőbb medúzája. , EgyiptomTöbben meghaltak Egyiptomban a 47 fokos hőség miatt. , Új-Kaledónia és az Egyesült ÁllamokTornádók pusztítanak az Egyesült Államokban. parti vizein. A listát az Egyesült Államok vezeti, itt 59 alkalommal támadt a ragadozó emberre, 30 eset FloridaTöbb ezer cápa gyűlt össze Florida partjainál - elképesztő légi felvételek. , hat-hat Észak- és Dél-Karolina, hét HawaiiPáratlan látvány: vízesésként ömlik a láva az óceánba Hawaii-on. vizein, KaliforniaEltűnhet a Folsom-tó, Kalifornia kilencedik legnagyobb víztározója. és TexasAhol megnyílt a Föld - Jákob kútja. partjainál két-két, New YorkNew York impozáns tetőtéri kertjei. és Mississippi vizein egy-egy támadást jelentettek. A második legtöbb, 18 balesetBeszakadt az út egy autós alatt Amerikában. Ausztrália partjainál, a harmadik, nyolc eset Dél-AfrikaErdei elefántokat és más, eddig sosem látott állatfajokat örökítettek meg a háború sújtotta Dél-Szudánban. vizein történt.

MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!