6,2-es erősségű földrengés rázta meg Japánt

Erős földrengésHárom nap leforgása alatt közel négyszáz földrengés történt Japánban. volt hétfőn reggel Tokió közelében. HalEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. álos áldozatokról nem érkezett hír, és szökőárriadót sem kellett elrendelni, de a sajtójelentések 17 könnyebb sérültről említést tesznek. A 6,2-es erősségű rengés középpontja a japánHárom nap leforgása alatt közel négyszáz földrengés történt Japánban. fővárostól mintegy 120 kilométerre délre volt, és 160 kilométer mélyen, de egyértelműen érezni lehetett Tokió központjában is. Az amerikai földtani intézet valamivel gyengébbre, 5,8-as erősségűre tette a földrengést.Az NHK köztelevízió jelentése szerint Tokióban, valamint néhány szomszédos körzetben összesen tizenheten megsérültek.

Földrengés Japánban

A földmozgást követően rövid időre leállt a metróközlekedés a fővárosban, és a gyorsvasút egyes vonalain is keletkeztek kisebb késések. A repülőtérKai Tak - landolás a legendás repülőtéren. működését nem kellett megszakítani. A rengés a helyszíni beszámolók szerint megmozgatta a tokiói felhőkarcolóTöbb, mint 1000 méteres felhőkarcoló épül Szaúd-Arábiában. kat és a központ más házait is, de azokat úgy tervezték, hogy a mostaninál erősebb földmozgásnak is ellenálljanak. Sokan álmukból riadtak fel a kora reggeli földmozgásra: hétfőn Japánban ünnep van, az emberek jelentős része tovább próbált aludni a hétköznap megszokottnál.

Földrengés Japánban

Japánban gyakoriak az erős földrengések. Az utóbbi idők legrosszabb emlékű katasztrófája 2011 márciusában következett be az ország északkeleti partvidékén: a kilences erősségű földrengés szökőárt okozott, súlyos sugárszennyezést idézett elő a fukusimai atomerőműben, és összesen több mint 18 ezer embert megölt. A sajtójelentések szerint Tokióban a hétfői volt a legjobban érezhető földrengés a 2011-es óta.

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!