6 templom, melyet látni kell

A különböző kultúrák különböző isteneket tiszteltek, mióta csak az ember a földön van. Ezek az épületek a mai napig láthatóak, és megtekinthetők, hogy őrizzék a mindenhatók képét és hirdessék a nagyságukat.

Sagrada Familia

A Szent Család templomÁtrajzolja II. Ramszesz templomának térképét egy új felfedezés. talán senkinek nem ismeretlen. A monumentális épület BarcelonaA barcelonai Szent Kereszt és Szent Pál Kórház - a kulturális Világörökség része. leghíresebb turistalátványossága, és 2010 óta bazilikai ranggal rendelkezik. Antoni Gaudí mesterműve mind a mai napig nem készült el, mivel a tervek annyira összetettek. Ha azonban egyszer elkészül, akkor büszkén viselheti majd a világ legnagyobb bazilikája2026-ra épülhet fel teljesen a Sagrada Família . címet. Az épület 18 toronnyal (12 az apostoloknak, 4 az evangélistáknak és 1A bostoni melasz katasztrófa. -1 Jézusnak és Szűz Máriának), és 3 híres homlokzattal rendelkezik (a Születés-, a Szenvedés-, és a Feltámadás Kapuja).

Sagrada Familia

Abu Szimbel

A világ10 hely, ahova sosem juthatsz el. egyik méltán híres, csodálatos egyiptomi városa, Abu Szimbel két sziklába vájtSziklába vájt építmények. templomot is rejt, melyeket II. RamszeszÁtrajzolja II. Ramszesz templomának térképét egy új felfedezés. építtetett 20 év alatt. A nagyobbikat a legfőbb isteneknek, a kisebbiket Hator istennőKumári – kislányok, akiket élő istennőként tisztelnek Nepálban. nek ajánlotta, akit felesége Nofertari személyesít meg. Maga az épület elképesztő 35 méteres szélességével és 33 méteres magasságával. A mérnöki teljesítmény csúcsát dicséri, hogy a nagytemplomba csak évente 2-szer (február 20.-án, és október 20.-án) 5-5 percre tűz be a nap, amikor megvilágítja a monumentális istenszobrokat.

Abu Simbel

Hagia Szophia

A Hagia Szophia talán a világ legismertebb mecsete, mely Törökországban található, és amely eredetileg Katolikus Bazilikaként üzemelt. Korának legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. templomának tartották, és ma már tudjuk, hogy a késő ókori építészet utolsó jelentős alkotása. Ma múzeumként látogatható. A 31 méter átmérőjű, és 55,6 méter magas főkupola14 híres kupola a világ minden tájáról. hihetetlen látványt jelent az összesen 7570 négyzetméter alapterületű templomban.

Hagia Sophia

Angkor

A kambodzsai AngkorKitiltották a drónokat Angkorból, Kambodzsa lenyűgöző ősi városából. városA világ legnagyobb szállodái. ában található templomokKitiltották a drónokat Angkorból, Kambodzsa lenyűgöző ősi városából. egy nagyjából Budapest méretű területen elszórva épültek fel.  A világ számára a legismertebb Angkorvat vagy Angkor-Watt, a legjelentősebb, amely a Tonle Sap-tó közelében áll. Építésének ideje egybeesik az európai katedrális50 éve építi saját katedrálisát egy spanyol férfi. építések korával, ám méretei messze meghaladják azokét. Angkorról további érdekességeket olvashatsz és még több képet találsz oldalunkon: Angkor – a Khmer Birodalom varázslatos fővárosa.

Angkor

Lalibela

Az Etiópiában található csodálatos épületek (szám szerint 13) kialakításában a legendaSan Galgano - legendás kard a kőben. szerint az angyalok is segédkeztek. Ez egyáltalán nem lenne meglepő, hiszen a megszokott építéssel szemben ezek a templomok nem törnek az ég felé hatalmas tornyaikkal, hanem sík a tetejük.  Ellenben több, mint 12 méter mélyre nyúlnak le a tömör sziklába, melyből 800 évvel ezelőtt ki lettek faragva. A vállalkozás nemcsak, hogy szinte lehetetlen, hanem teljesen egyedülálló a maga nemében. A korai Etióp ortodox keresztény épületeket alagutak hálózata köti össze, belsejükben pedig ritkaRaflézia - az egyik legnagyobb virág a világon. és nagyon régi kegytárgyakat is találhatunk.

Lalibela

Notre-Dame

A monumentális épületet senkinek nem kell bemutatni. PárizsPárizs - A 10 legnépszerűbb látnivaló. legmaradandóbb szimbóluma 6000 hívőt képes egyszerre befogadni, építését III. Sándor pápa kezdte 1163-ban, ám csak 165 évvel később, 1320-ban készült el.  A Mi Asszonyunk templom egyik híressége az orgonája, mely méltóan a hely méreteihez, 7800 sípból áll, és ezzel a világ legnagyobb hangszere lett. Szintén itt található a 13 tonnás Emmanuel harang, 4 társával egyetemben, melyekhez lépcsőn juthatunk fel, szám szerint 400-on. Itt koronázták császárrá Napóleont, és itt avatták szenté Janne d’Arc-ot, az orleansi szüzet.

Notre-Dame


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!