12 centis szívószálat távolítottak el egy teknős orrából

Újabb szomorú példát láthatunk arra, hogy milyen következménye lehet a tengerekbe került szemétEgy heti szemét - Gregg Segal megdöbbentő fotósorozata. nek az állatvilágra. Costa RicaBúvároktól kért segítséget a bajba jutott ördögrája. -i tengerbiológusok akadtak rá arra a hím olajzöld fattyúteknősre (Lepidochelys olivacea), aminek egy 12 centiméter hosszú műanyag szívószál fúródott bele az orrüregébe, méghozzá olyan mélyen, hogy csak hosszú percek után tudták eltávolítani belőle.

Teknős

Fájdalmas folyamat lehetett a teknősnek az orrába akadt szívószál eltávolítása, de ezzel a tengerbiológusok minden bizonnyal az életét mentették meg. A csapat egyik tagja, Dr. Christine Figgener, az eltávolítás módját kritizálóknak elmondta, hogy abban a helyzetben csak így tudták megszabadítani a teknőst a szívószáltól, és hozzátette, hogy a vérzés gyorsan elállt. Fertőtlenítették a bajba jutott teknős orrüregét és megfigyelés alatt tartották, mielőtt visszaengedték a tengerbe.

Teknős

Teknős

A kutatók egyébként először azt hitték, hogy egy horogféreg van a teknős orrában, ezért igencsak meglepődtek, amikor rájöttek, hogy valójában egy hosszú szívószál fúródott bele. A videóval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy milyen veszélyekkel jár a tengerekbe dobott rengeteg szemét az állatokra, akik egyre többször kerülnek bajba az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. nemtörődömsége miatt.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!