Wallaby nevelt fel erszényében egy árván maradt fakúszó kengurut

Egy wallaby nevelt fel erszényében egy árván maradt fakúszó kengurut az ausztráliai Adelaide állatkertjében. Ez volt az első eset, hogy a kenguruk főcsaládjába tartozó faj egyik nősténye egy tőle ilyen távoli másik erszényest fogadott be pótmamaként. A kis kengurucsemete mindössze öthetes volt, amikor az anyja elpusztult, miután leesett egy ágról. Az állatorvosok akkor a wallabykhoz tartozó több alfaj egyedeivel próbálkoztak, hogy pótmamát találjanak a kicsinek.

Makaia

A kényes művelet során a Makaia névre hallgató kis hímet egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az örökbe fogadott fakúszó kengurut. “Magunk is csodálkoztunk rajta, hogy a bébi túlélte a kritikus első napot” – magyarázta Gayl Males, az állatkert egyik illetékese. Makaia három és fél hónapot töltött a wallabymama erszényében, ezután az állatkerti gondozók vették gondjukba.

Makaia

Makaia

A Goodfellow-kúszókenguruk (Dendrolagus goodfellowi, nevüket a felfedezőjükről, Walter Goodfellow brit zoológusról kapták), Új-Guinea trópusi erdőiben élnek. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetett fajok között tartja nyilván.

Makaia

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!