Virtuóz zongorajátékkal kápráztatja el az embereket a hajléktalan férfi

David Allen Welsh sosem tanult zongorázni, kottát sem tud olvasni, mégis varázslatos zongorajátékkal kápráztatja el az embereket. Az amerikai férfi ráadásul 6 éves kora óta hajléktalan, lényegében vonaton és menhelyeken nőtt fel, Iowa, Észak- és Dél-Dakota államok között ingázva – írja a Daily Mail.

Hajléktalan zongorista

Eldeformálódott ujjai nehezítik a zongorázást, ennek ellenére gyönyörűen játszik. A tavalyi év óta hagyománnyá vált az életében, hogy minden hónapban két alkalommal felkeresi a Washington állambeli Vancouver városában az egyik használt áru boltot és kávézót (Second Hand Solutions), és az ott dolgozók és vásárlók nagy örömére rögtönzött zongorajátékba kezd az üzletben található zongorán. Welsh autodidakta módon tanult meg zongorázni, a különböző menhelyeken rendelkezésre álló hangszereken.

„Nem tudom, miként kell játszani, de azt tudom, hogy tetszik, amit a fejemben hallok” – mondta Welsh az ABC News-nak.

Hajléktalan zongorista

Hajléktalan zongorista

Hajléktalan zongorista

A külföldi sajtó a hajléktalan Mozartként emlegeti David Allen Welsh-t. A hajléktalan férfi csodálatos zongorajátéka megérinti az embereket. James Maynard, az üzlet közelében élő férfi a klasszikus zene nagy rajongója, elmondta, hogy amikor először hallotta Welsh-t játszani, félrenyelte a kávét. Majd megkereste a csodás dallamokat játszó férfit, és igazán meghatódott, amikor meglátta, hogy milyen ujjakkal játszik Welsh. A hajléktalan férfi úgy nyilatkozott, zongorajáték közben megszállja valami isteni erő és az ujjaiba áramlik.

Hajléktalan zongorista

Hajléktalan zongorista

Íme a róla készült videók:

Forrás:hir.ma


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!