Vegye fel a harcot a visszér ellen!

A visszerek nem feltétlenül okoznak fájdalmat, talán ezért is olyan veszélyesek, hiszen sokan nem szentelnek nekik túl sok jelentőséget, mivel nem fájnak. A későbbi komplikációk elkerülése végett érdemes a következő tünetekre mégis odafigyelni: sötétlila vagy kék színű vénák, csavarodottnak és kidudorodónak tűnő vénák (gyakran olyanok, mintha zsinórok lennének a lábán). Ezek mellett még figyelmeztető jel lehet a fájdalmas vagy nehéz érzés a lábában, az égés, a lüktetés, az izomgörcsök, valamint a duzzanat is az alsó lábszárában. A pókhálóvénák hasonlóak a visszerekhez, de kisebbek.

Vannak olyan körülmények, amelyek tovább fokozzák a visszér kialakulásának kockázatát: az életkor, a nőknél a különféle hormonváltozások, a terhesség alatt megnövekvő vérmennyiség, az elhízás és a családi kórelőzmények. Amennyiben magára ismer, érdemes már előre odafigyelnie és mindent megtennie a visszér ellen. A Varga lábápoló Spray hatékonyan felveszi a kesztyűt a visszér ellen, a keringést fokozó növényi kivonatai felfrissítik a fáradt lábat és gyorsan eltünteti a nehézláb érzést.

A női hajhullás hormonális okai

A menopauza alatti hajhullás a hormonális egyensúlyhiány következménye. Konkrétan az ösztrogén- és progeszteron termelés csökkenésével függ össze. Ezek a hormonok elősegítik, hogy a haj gyorsabban nőjön és hosszabb ideig maradjon a fejbőrben. Amikor az ösztrogén- és progeszteronszint csökken, a haj lassabban nő és sokkal vékonyabbá válik. Ezeknek a hormonoknak a csökkenése az androgének, vagyis a férfi hormonok egy csoportja termelésének növekedését is kiváltja. Az androgének zsugorítják a szőrtüszőket, ami hajhullást eredményez.

A menopauzán átesett nők esetében a hajhullás hormonális okai szinte mindig egyértelműek. Azonban számos más tényező is hozzájárulhat a menopauza alatti hajvesztéshez. Ezek közé tartozik a rendkívül magas stressz, a betegség vagy bizonyos tápanyagok hiánya. A hajhullás egyéb okait kizáró diagnosztikai vérvizsgálatok közé tartozik a pajzsmirigy vizsgálat és/vagy a teljes vérkép.

 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!