Vadorzók végeztek Afrika egyik legöregebb és legnagyobb elefántjával

Vadorzók megölték Afrika egyik legöregebb és legnagyobb elefántját, Satao II.-t – jelentette be a Tsavo Trust természetvédő szervezet. A hím elefánt körülbelül 50 éves lehetett, hatalmas agyarai a földet súrolták, egyenként több mint 50 kilósak. Az állatot vélhetően mérgezett nyíllal ölték meg. Az óriási elefánt tetemét hétfőn fedezték fel a levegőből, egy rutinrepülés alkalmával a Tsavo Nemzeti Park déli részén.

Satao II.Satao II (Forrás: Tsavo Trust)

A két feltételezett vadorzót sikerült elfogni, még mielőtt elszökhettek volna a gigantikus agyarakkal – közölték a természetvédők. Satao II. a látogatók kedvence volt a nemzeti parkban. Túlélt sok súlyos aszályt, és vélhetően számos, az elejtésére tett kísérletet is. Az állatvédők szerint a világon már csak 25 példány él a nagy termetű, óriási agyarú elefántból, közülük 15 Kenyában. Agyaruk jellemzően olyan hosszú, hogy majdnem földig ér.

Satao II.Elefántok a Tsavo Nemzeti Parkban (Forrás: Wikipedia/Flickr/John Hickey-Fry)

Satao II. névadó elődjével, a Satao nevű, hasonló testi adottságokkal rendelkező afrikai elefánttal hasonló módon végeztek Kenyában 2014 májusában, de az ő tetemét már annyira megcsonkítva találták meg, hogy csak különleges ismertetőjegyek alapján sikerült azonosítani.

Satao II.Satao (Forrás: Save the Elephants)

Satao II.Satao (Forrás: Tsavo Trust)

Tsavo Trust, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!