Úticél: Székesfehérvár

Székesfehérvár, Fejér megye egyik legnépesebb települése. Területe változatos tájegyüttes része, amely nagyobbrészt síksági és dombsági, kisebb része pedig hegységi felszíntípusokból áll. Székesfehérvár legnépszerűbb látnivalói közé tartozik a Bory-vár, a Hetedhét Játék múzeum, a Virágóra, az Órajáték és az Országalma.

Forrás: Wikipedia

Koronás Park

A Koronás Park Székesfehérvár történelmi játszóparkja. Azok, akik ellátogatnak a parkba, a középkor rejtelmes világába pillanthatnak be. Hogy miért is örvend a Koronás Park olyan nagy népszerűségnek? Talán az az oka, hogy a gyerekek egyedi és változatos játékokkal, a modern technika vívmányait is alkalmazva ismerhetik meg az egykori koronázó város történelmét és mindennapi életét. Emellett elfeledett kézműves technikákat próbálhatnak ki és megtapasztalhatják, hogy a lovagok korában a gyerekek, hogyan éltek és mivel játszottak.

A Koronás Park a belvárostól 5 percre, egy fás- ligetes területen terül el. A közvetlen szomszédságában található a romantikus Rózsaliget és a Csónakázó tó. A park és a környezete ideális hely a kikapacsolódásra minden korosztály számára.

Viniczai’s Étterem & Bár

Székesfehérváron járva, a Viniczai’s Étterem & Bár nevű helyet is felkereshetjük.  Az étteremben az ételek minőségi alapanyagokból készülnek. Az étterem három részből áll. A földszinten 7 asztal található, amely 14-20 fő kiszolgálására alkalmas. Viszont az emeleti nagyteremben, akár 40 fős csoport számára is tudnak helyet biztosítani. Az étteremhez egy különterem is tartozik, ahol akár egy 25 fős társaság is jól elszórakozhat. Tavasztól pedig a kerthelyiségben élvezhetik a vendégek a fenséges ételeket. Az étlapon olyan különlegességek találhatók meg, mint a sült padlizsánkrém szardellával, oregánóval, olívabogyóval és zöldségekkel. Az étlapon marhahúsból készült finomságok is megtalálhatók, mint például a bélszín steak házi fűszervajjal és mustárral, vagy vörös cheddar sajtkrémmel, vagy zöldbors mártással.

A desszertek közül pedig többek között választhatjuk a datolyás sajttortát kókusszal, zöldcitromos combucha zselével és fehérmák ropogóssal, vagy a Rákóczi túróst kajszibarack fagylalttal.

Szállás tipp: Pe-Ki Apartman

Székesfehérvár a királyok városa, Fejér megye megyeszékhelye, egy dinamikusan fejlődő város. Megszámlálhatatlan kulturális, közéleti és gyerekeknek tervezett programokkal várja az ide látogatókat. A Pe-Ki Apartman úgy került kialakításra, hogy aki itt száll meg, komfortosan érezze magát, mintha csak otthon lenne.

A székesfehérvári apartman a sok mindennel felszerelt konyhájában bekészített kávékapszula és tea várja a vendégeket. Nyáron a vendégek a teraszon élvezhetik a napsütést egy finoman elkészített, forró kávé társaságában.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!