Úszó jéghegyen rekedt sarki rókát mentettek meg kanadai halászok

Egy kisebb jéghegyen rekedt rókát mentett meg három halász a kanadai Labrador félsziget közelében. Mallory Harrigan, Cliff Russell és Allan Russell hajója néhány kilométerre járt a parttól, amikor észre vették a gomba formájú jégtömböt, majd felfedezték, hogy egy kis állat kuporog a tetején. A rákhalászok először azt gondolták, hogy bizonyára egy fóka pihen rajta, ám ahogy közelebb értek, rádöbbentek, hogy egy bajba jutott sarki rókával találkoztak a tengeren.

A fiatal sarki róka minden bizonnyal zsákmány után merészkedett a váratlanul leszakadó jégtömbre, mely megállíthatatlanul sodródott a nyíltvíz felé. A halászok azonnal a segítségére siettek, hiszen tudták, hogy máskülönben nincs esélye az életben maradásra. “Tudtuk, hogy mi jelentjük számára az egyedüli esélyt a túlélésre, mivel a szelek megváltoztak, és a jég gyorsan sodródott egyre távolabb a partvonaltól” – mesélte Mallory Harrigan.

A mentőakció azonban nem volt egyszerű, mivel a rémült róka minden erejével küzdött ellene, hogy befogják, a végén, mint azt a férfi mesélte, már szó szerint nem tudott mozogni. A kimerült állatot ekkor sikerült felhúzni a fedélzete, ahol egy rögtönzött fekvőhelyet is kapott, ahol azonnal elaludt és csak órák múlva ébredt fel, még enni sem kelt fel. Miután kipihente a veszélyes kalandot, már megnyugodva falatozta el a neki szánt ételt. Miután a halászok visszatértek a szárazföldre szabadon engedték a jóllakott rókát, mely láthatóan megkönnyebbülten állt odébb, mikor rájött, hogy tényleg menekült.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!