Turisták áradata fojtogatja Szlovénia festői városát

Elkerülő utak, parkolóházak építésével, illetve a településre érkezők jobb tájékoztatásával akarják a turisták özönét csökkenteni a festői szépségű Bled városában. A szlovéniai üdülőhely idegenforgalmi szövetségének elnöke, Tomaza Roglja új stratégiát akar elfogadtatni annak érdekében, hogy az alig hétezer fős települést ne fojtsa meg az évi mintegy egymillió látogató. A szállodák ugyanis még karácsonykor és újévkor is teltházzal működnek.

Forrás: Wikimedia Commons/flickr/James Southorn

A következő nyolc évre azt tervezik, hogy új utakat és parkolóházakat építenek, valamint szabályozzák a Bledi-tó körüli sétány forgalmát. Az ötletgazda azt ígéri, az építkezések alatt nagyobb figyelmet fordítanak a turisták tájékoztatására és sokkal több biztonsági őrt alkalmaznak majd. Bledet a minőségi turizmus irányába akarják mozdítani, amihez sok időre lesz szükség.

Forrás: Wikimedia Commons/Kristijan Meh
Forrás: flickr/Mike Norton

Bled néhány része már így is kiváló idegenforgalmi helyszín. A városkát egyedülálló természeti környezet veszi körül és hagyományai, valamint történelme is kiemelkedővé teszi. A szolgáltatások már most is magas színvonalúak, és az elnök megnyugtatásképpen kijelentette, hogy nem szeretnének elit turistacélponttá válni.

A Bledi-tó Szlovénia egyik gyöngyszeme, második legnagyobb tava a Júliai-Alpokban, festői környezetben, hegyekkel és erdővel körülvéve. A tó Bled községben található az ország északnyugati részében, a Triglav Nemzeti Parkban, a fővárostól, Ljubljanától 55 kilométerre


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!