Több évnyi reménytelenség után végre megműtötték a ritka betegségben szenvedő fiút

Teljesen új élet kapujában áll a 13 éves Mahendra Ahirwar, aki közösségi összefogás révén, adományozók segítségével végre áteshetett egy régóta várt, létfontosságú műtéten. A fiú ugyanis egy olyan ritka betegségben szenved, amely miatt a nyakizmai képtelenek megtartani a fejét, ami ezért állandóan a vállára hanyatlik. Az állapota sok nehézséggel és sajnos nagyon sok szenvedéssel jár. Az Indiában élő fiú szüleinek az orvosok sokáig azt mondták, hogy nem tudnak rajta segíteni és nem túl sok hátralévő időt jósolnak neki. Mahendra szülei már teljesen feladták a reményt, hiszen több tucat orvosnál jártak az évek alatt de soha senkitől nem kaptak segítséget. Miután azonban fiú a története bejárta a világot, jelentkezett egy orvos, aki vállalta, hogy megműti az állandó ellátásra szoruló Mahendrát.

Mahendra

Mahendra

Mahendra

Mahendra

Dr. Rajagopalan Krishnan, aki maga is Indiában született, de sokáig Nagy-Britanniában tanult és dolgozott, azért tért vissza szülőhazájába, hogy a bonyolult esetekkel foglalkozzon, amelyekre legtöbbször nem találnak megoldást az országban. Dr. Krishnan korábban azt nyilatkozta, hogy borzasztóan elszomorítja, hogy a fiún 12 éven át senki sem segített. Miután megvizsgálta, elmondta, hogy rendkívül bizakodó és biztos benne hogy tud javítani Mahendra életminőségén, illetve állapotán. Az orvos ingyen vállalta a műtétet, de a kórházi költségek több ezer dollárt tettek ki, ezek fedezésére nemzetközi adománygyűjtő akció indult, amelyet egy Angliában élő kétgyermekes édesanya, Julie Jones kezdeményezett.

Mahendra

Az adományozóknak köszönhetően kevesebb mint egy hónap alatt összegyűlt a pénz. Mahendra és családja így elutazhatott Újdelhibe, ahol Dr. Krishnan és csapata sikeresen elvégezte rajta bonyolult és kockázatos 10 órás műtétet. Mahendra azóta otthon lábadozik, de a jövőben még néhány kisebb műtéten is át kell majd esnie. A következő fél évben gyakran kell még visszatérnie a kórházba, és nyakmerevítőt is viselnie kell, de az élete már most gyökeresen megváltozott. A történetéről egyébként dokumentumfilm is készült.

Mahendra

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!