Térdén hordta a kézfejét egy kínai férfi, amíg vissza nem varrták a helyére

Átmenetileg a térdéhez oltották leszakadt kézfejét egy kínai férfinak, akit munkahelyi baleset ért. A műtét végül sikeres volt, a férfi állapota javulóban van és már az ujjait is meg tudja mozdítani – jelentette a kínai média. A Csou családnevű férfit a közép-kínai Hunan tartomány Hsziangtang nevű városában érte a szerencsétlenség, amelyben bal kezét levágta egy gép. Mivel a helyi kórházban nem tudták megfelelően ellátni, átszállították a tartományi központ jobban felszerelt és több szakemberrel ellátott Hsziangja nevű kórházába, ahol 2013-ban egy orvoscsoport már sikeresen elvégzett egy ilyen műtétet.

Kéz visszavarrása
A 2013-as eset: Xiao Wei-nek a bal bokájával kötötték össze a kezét, hogy ne haljon el. A férfi majd egy hónapig élt a bokáján a jobb kézfejével. Miután regenerálódott a keze, az orvosok sikeresen visszavarrták.

A sérült idegek és inak gyógyulásához több időre volt szükség, ezért az operáció kezdetéig, a kézfej vérellátásnak biztosítása érdekében, a kezét ráoltották a beteg térdére – közölte a Hszinhua hírügynökséggel Tang Csü-jü, a kézmikrosebészeti osztály vezető főorvosa Csangsában. Csou kézfeje több mint egy hónapon át “kapcsolódott” a térdéhez, s amikor az orvosok elérkezettnek látták az időt, egy 10 órás műtéttel visszaoperálták az eredeti helyére.

Kéz visszavarrása

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!