Tegye szebbé kertjét egy gyönyörű pavilonnal!

Van egy nagy kertje, amire méltán büszke, de nincs hol leülnie, pihennie vagy kávéznia? Tegye szebbé egy kerti pavilonnal, amely szinte bárhol kellemes árnyékos helyet teremt.

Még az is, aki imádja a napot, néha vágyik arra, hogy az árnyékban pihenhessen. Egy kerti pavilon kellemes társsá válik, amely megvéd nemcsak  a napsugaraktól, de a szél és az eső ellen is, amely akár hirtelen, szinte a semmiből érkezhet.

A kerti pavilonok és pergolák nagyon nagy népszerűségnek örvendenek manapság.

Csak próbálja ki, pihenjen meg alatta, grillezzen valami finomat, fogyasszon el egy jeges teát vagy egy pohár bort a barátaival. Ha van saját kertje, egy ilyen menedék elengedhetetlen.

Mire figyeljünk a kerti pavilon kiválasztásakor?

  • A kerti pavilon sokféle formát ölthet, mindannyian másról álmodunk.
  • Először is, hol is álljon a pavilon? Mennyi hely áll rendelkezésre?
  • Mennyi pénzt hajlandó befektetni a vásárlásba?
  • Mit vár tőle? Például ne csak a naptól védjen, de az esőtől esetleg a hidegtől is?

Ha mindezzel tisztában van, akkor jöhet az igazi választás.

De melyek a legfontosabb paraméterek?

Nem csak a megjelenés a fontos

Sem a kinézet, sem az ár nem a legfontosabb kiválasztási szempont. A praktikum és a minőség sokkal fontosabb. Egy ilyen pavilon természetesen nem csak dekoráció. Pihenni szeretnénk alatta és elbújni a nap vagy az eső elől.

Az anyagi kérdések átgondolása fontos szempont

Az utóbbi időben a termékkínálat széles, árban és minőségben is nagyon eltérő. Mindkettő elsősorban a felhasznált anyagoktól függ. A vázszerkezetnek stabilnak kell lennie és ellen kell állnia az időjárás minden viszontagságának.

Tippünk: Kerti pavilont keres, amely könnyűszerkezetes, UV-védelemmel rendelkezik és a földbe rögzíthető? Figyeljen az UV-védelemre és a színtartóságra, a pavilont rögzítőcsapokkal rögzítse a talajba.

A pavilont mozgatni és szállítani is fogja?

Mit vár a pavilontól és mire szándékozik használni? Nyár elején felállítja a kertben, ősszel pedig összepakolja? Vagy nem csak a kertben szeretné használni, hanem például a nyaralóban is, ahová nyáron jár?

Tippünk: Ha a pavilont a saját kertjén kívül szeretné használni, érdemes az összecsukható pavilont választani. Az összecsukható pavilon remek választás kempingezéshez. Egyszerűen állítsa fel a sátra bejárata elé, és máris van egy kis plusz hely.

Tudja, hogy sokan összekeverik a pavilont a kerti házzal, amelyet a kerti szerszámok, a grillsütő, a fűnyíró stb. biztonságos tárolására használnak? Bár az ilyen házak gyorsan és könnyen felépíthetők, nem alkalmas a nyári melegben való hűsölésre, pihenésre


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!