Szívügyekről és koleszterin rendellenességekről

Mindenki el tudja képzelni, hogy egy szívroham vagy szélütés milyen hatással van az ember életminőségére. Senkinek sem hiányzik egy ilyen csapás! Egészségtudatos életmóddal csökkentheti a betegségek kockázatát.

Vezető halálokok

A statisztikák szerint messze a szív- és érrendszeri betegségek okozzák legmagasabb számban az emberek halálát a világon. Az oxigént a vér az érhálózaton keresztül szállítja a különböző szervekig. A szív a keringési rendszer központja. Ha a szállítás útjába akadályok kerülnek, akkor súlyos oxigénellátási problémák keletkezhetnek. Ezért érdemes mindent megtenni a szív- és az érrendszer egészségének fenntartásáért.

A leggyakoribb halálokok között szerepel még a rák, a cukorbetegség, a krónikus légzőszervi megbetegedés, az Alzheimer-kór és a demencia is. 

A magas koleszterinszint 

A koleszterin jelenléte nagyon fontos az agy- és idegsejtek, valamint az epe kielégítő működésében is, továbbá nélkülözhetetlen a D-vitamin és bizonyos hormonok készítéséhez is.

A koleszterinszint emelkedésével azonban párhuzamosan növekszik az érelmeszesedés kockázata. Az érelmeszesedés pedig a szívroham és szélütés esélyét növeli. 7,8 mmol/l koleszterinszinttől a szívroham esélye kétszeresére nő.

Magas koleszterinszintet okozhatnak örökletes és más betegségek is, mint például a pajzsmirigy-alulműködés. Orvosi feladat a koleszterinszinthez kapcsolódó rendellenességek kezelése, ezért ajánlott rendszeres laborvizsgálatokkal időben fényt deríteni a normál értékektől való eltérésekre.

Az egészséges életmódot ne csak akkor kezdjük el, ha a laborértékek a normál értékektől eltérő eredményeket hoznak. Ha viszont már egy ilyen laboreredményt tartunk a kezünkben, tájékozódjunk arról, hogy mit tehetünk önmagunkért, ne odázzuk el a szükséges változtatásokat, tegyünk egy félórás sétát még ma, ne fogyasszunk több kész-félkész ételt mostantól, viszont kezdjük el mihamarabb az egészségünket támogató vitaminok fogyasztását. Az lebegjen a szemünk előtt, hogy “Meggyógyítani csak azt az embert lehet, aki maga is meg akar gyógyulni” szól az idézet dr. Papp Lajos szívsebésztől. 

Szelídebb gyógymódok a megfelelő koleszterinszintért

Az egészséges táplálkozásnak és a rendszeres mozgásnak általános egészségvédő hatása van. A szív egészségétől a cukorháztartás rendben tartásán át a székelési problémákig számtalan egészségügyi panaszra, így a rossz koleszterinszintre is, jótékony hatással vannak. 

Az erek épségében a D-vitaminnak nagyon fontos szerepe van, számos gyógytea pedig a vérnyomásra, a szívműködésre, a koleszterinszintre gyakorol pozitív hatást. Az egészségtudatos emberek a VitaMiniVilág kínálatában megtalálhatják az egészségük védelme szempontjából fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és teákat is! 

Nézzen körül a VitaMiniVilág kínálatában, és rendelje meg a kiválasztott terméket!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!