Sikerült megmenteniük az állatvédőknek a sokat szenvedett kis orangutánt – megható videó a felépüléséről

Állatvédőknek köszönhetően sikerült felépülnie egy borzalmas körülmények között tartott kis orangutánnak. Budit, az aranyos orangutánbébit, 10 hónapig tartották bezárva egy csirkéknek való ketrecben, eközben kizárólag sűrített tejjel táplálták. A kis orangután, akit háziállatként tartottak, rendkívül alultáplált volt és meg is betegedett. A tulajdonosai végül odaadták a szenvedő Budit az International Animal Rescue állatvédő szervezetnek. Budi életveszélyes állapotban került a szervezet indonéziai orangután központjába. „El sem tudjuk képzelni, mennyi fájdalmat élt át ez a kicsi állat, kész csoda, hogy sikerült életben maradnia” – mondta a szervezet egyik alkalmazottja. Budi nagyon sovány és vérszegény volt, fel is volt vizesedve, mert nem kapott fehérjét, csak folyadékkal táplálták. Emiatt olyan anyagcsere-betegség alakult ki nála, ami megtámadta a csontjait, és ettől egy idő után megmozdulni sem tudott. Amikor az állatorvosok megmozdították, a kis orangutánt fájdalmasan sírt.

Budi az orángután

Budi az orángután

Budi az orángután

Budi az orángután

Budi az orángután

Budi az orángután

Az IAR munkatársai mindent megtettek azért, hogy Budi felépüljön. Több hónapon át tartó, lassú rehabilitációra volt szükség ahhoz, hogy Budi végül megtanuljon egyedül járni, enni és mászni. Azóta szerencsére sokkal jobban van és barátokat is szerzett magának. Legjobb barátja Jemmi, aki jóval fiatalabb nála, de boldogan tanítgatja Budit, aki egy vidám és játékos orangután lett az állatvédők fáradhatatlan munkájának köszönhetően.

Az orangutánok háziállatként való tartását a törvény bünteti, mégis gyakran előfordul, hogy ezeket az állatokat a lakásban tartják státusszimbólumként. Az orangutánokat az erdőpusztítás, az orvvadászat és az illegális kereskedelem is veszélyezteti. A becslések szerint évente körülbelül ezer állatot rabolnak el a természetes élőhelyéről.

Ilyen volt Budi, amikor a központba került – VIDEÓ:

Budi az orángután

Budi az orángután

Budi az orángután

Budi az orángután

Budi felépülése – VIDEÓ:

Proof that we are stronger than we think.

Posted by The Dodo on 2015. október 2.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!