Ritka, albínó kiselefántot mentettek ki a vadorzók csapdájából Dél-Afrikában

Kékszemű, helyenként rózsaszínes bőrű albínó elefántborjút mentettek meg egy vadorzó csapdájából állatvédők Dél-Afrikában.

Forrás: HERD

A gyötrelmes haláltól megmenekített öthónapos kiselefántot súlyos sérülésekkel vitték a Hoedspruitben lévő elefántrehabilitációs központba (HERD). Nem tudni, mennyi időn át próbálhatta kiszabadítani magát a fojtóhurokból, mire január 6-án felfedezték az állatvédők.

Forrás: HERD
Forrás: HERD

A Herd dolgozói a Khanyisa nevet adták az elefántlánynak, amely lefordítva fényt jelent. A Krüger Nemzeti Parktól délnyugatra lévő egyik rezervátum területén találták meg a 124 kilogrammos állatot. Azóta nagyjából 20 kilogrammot hízott.

Forrás: HERD

Khanyisa’s Unbeatable Spirit

Good morning! 🌿☀️What a beautiful day it is at HERD!

Our little braveheart Khanyisa 🐘❤️is already up and at ’em and full of energy this morning! She never fails to amaze us all. Just look at her frolicking away in the orphanage gardens! 🌿🌿Such a beautiful sight to see.

Her milk intake has declined since the procedure on her ear and was a bit erratic overnight, so we are hoping to see an improvement during the day.

What an inspiration she is!

Közzétette: HERD – Hoedspruit Elephant Rehabilitation and Development – 2020. január 31., péntek

 

„Most már csaknem egy hónapja van nálunk, nagy javulást mutat” – mondta el Sue Howells, a Herd szóvivője. A kiselefánt a vártnál jobban reagál a környezetére, sebei fokozatosan gyógyulnak.

Forrás: HERD

Miután teljesen felépült, a szervezet Kapama állatparkjában fogják elhelyezni. Itt él egy Zimbabwéból származó elefántcsorda, mely már korábban is befogadott fiatal egyedeket.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!