Piton falt fel egy törpekengurut egy ausztráliai golfpályán

Piton falt fel egy törpekengurut a megdöbbent játékosok szeme láttára egy ausztráliai golfpályán. Robert Willemse épp a tizenhetedik lyuknál járt szombaton az észak-queenslandi Paradise Palms golfpályán, amikor meghallotta, ahogy a jó négyméteres ametisztpiton jóízűen falja az őshonos erszényest.

“Satuba fogta a wallabyt és azon dolgozott, hogy lenyelje” – idézte fel Willemse, aki megszakította a játékot, hogy alaposan szemügyre vehesse a nem mindennapi látványt. A férfi képeket is készített a törpekenguru számára végzetesnek bizonyult találkozásról.

piton-2Forrás: Robert Willemse

“Később, miután más golfozók és a személyzet is odasereglettek, azt hallottam, hogy a pitonnak végül sikerült egészben lenyelnie a kengurut, aztán visszavonult egy közeli kis völgybe és bekúszott a bozótosba, feltehetőleg, hogy megeméssze méretes ebédjét” – mesélte Willemse, hozzátéve, hogy törpekengurukkal ugyan gyakran találkozni a golfpályákon, kígyókkal azonban annál kevésbé.

A férfi szerint az ametisztpiton – ez Ausztrália legnagyobb kígyófaja, amely a 8,5 méteres hosszúságot is elérheti -, valószínűleg egy fáról esett rá a gyanútlan wallabyra. “A kígyó soha nem tudta volna elkapni a törpekengurut olyan nyílt színen, mint ahol végül elfogyasztotta. Úgy tűnik ráesett az állatra, megragadta azt, és némi dulakodás után a gyep közepére keveredett vele” – mondta Willemse.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!