Örökbefogadott hírességek

Mindenki ismeri őket, azonban azt már csak nagyon kevesen tudják az összeállításunkban szereplő ismert emberekről, sztárokról, hogy gyermekkorukban örökbe fogadták őket.

Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortensonként született 1926. június 1-én Los Angelesben, de az édesanyja első férje után Norma Jeane Baker néven ismert. Gyermekkorát nevelőszülőknél és intézetben töltötte. Apját nem ismerte, anyja elmegyógyintézetbe került Norma ötéves korában.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

James Brown

Az 1933. májusában született James Brown – ahogy általában az akkori afro-amerikai családok – szerény körülmények között nőtt fel Augustában (Georgia). Amikor négy éves volt, anyja elhagyta a családot. Így került nagynénjéhez Augustába, és fiatalkorát nála töltötte.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

John Lennon

John Lennon 1940. október 9-én látta meg a napvilágot Julia Stanley és Alfred Lennon fiaként. Az apja tengerész volt, aki egy napon rejtélyes körülmények között eltűnt. Édesanyja egyedül képtelen volt gondoskodni a fiáról, ráadásul szívesebben is múlatta az idejét különböző kocsmákban, mint a saját fiával, így alkalmatlannak ítélték a gyereknevelésre. John Lennont nagynénje és nagybátyja fogadta örökbe.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Ingrid Bergman

1915. augusztus 29-én Svédország fővárosában, Stockholmban született, evangélikus családban. Két éves volt, amikor édesanyja, a német származású Friedel Adler meghalt. 13 éves koráig édesapja, Justus Bergman nevelte, majd annak halála után rokonokhoz került.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Nelson Mandela

1918. július 18-án született Mvezoban, Kelet-Fokföldön Rolihlahla Dalibhunga Mandela néven, Gadla Henry Mphakanyiswa és Nosekeni Fanny gyermekeként, a Madiba királyi klán tagjaként. 9 éves korában apja meghal tuberkulózisban, így  a Thembu királyi család feje, Jongintaba Dalindyebo lesz a gyámja, aki gondoskodik arról, hogy a fiú kiváló oktatást kapjon.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Eric Clapton

Eric Clapton 1945. március 30-án született a Surrey megyében található Ripley-ben, az Egyesült Királyságban. Anyja, Patricia Molly Clapton 16 éves volt, amikor életet adott neki; apja, Edward Walter Fryer a kanadai hadsereg 24 éves katonája még fia születése előtt visszatért feleségéhez Kanadába. Eric a nagyszüleinél nőtt fel, abban a hitben, hogy ők a szülei, anyja pedig a nővére.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Ray Liotta

A világhírű amerikai színész 1954. december 18-án született Alfred és Mary Liotta fiaként, majd nem sokkal később, mindössze féléves korában adoptálták.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Mike Tyson

Anyja, Lorna Smith, nehéz körülmények között volt kénytelen eltartani családját, amikor a két éves Mike apja, Jimmy Kirkpatrick elhagyta őket. Mike-ot kiutasították iskolájából, mert verekedett csapattársával és fiatalkorúak fogvatartási intézményébe került. Továbbra is problémák voltak a magatartásával. Mike-nak 13 évesen már 38 letartóztatása volt. Tysont Bobby Stewart kezdte el edzeni majd bemutatta későbbi mentorának, Cus D’Amatónak, aki kivette az intézetből, és saját szárnyai alá vette.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Truman Capote

Capote Truman Streckfus Persons néven született New Orleans-ban, 1924. szeptember 30-án. Szülei négy éves korában elváltak, ezután anyja rokonaihoz került. Truman Capote híres amerikai író, forgatókönyvíró lett. Legismertebb művei az Álom luxuskivitelben és a Hidegvérrel. Műveiből több mint 20 film készült.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Steve Jobs

Az Apple alapítója, Steve Jobs Kaliforniában született 1955 február 24-én. Anyja, Joanne Schieble katolikus német bevándorlók gyermeke, apja, Abdulfattah „John” Jandal gazdag szír muzulmán családból származott. Az egyetemen ismerkedtek össze, ahol Jandal tanársegéd volt, Schieble végzős hallgató. A lány szülei ellenezték a kapcsolatot és amikor 23 évesen Joanne Schieble teherbe esett, haldokló apja azzal fenyegette, hogy ha hozzámegy Abdulfattahhoz, kitagadja. A kényszerítő körülmények hatására a pár az örökbe adás mellett döntött, így került Paul és Clara Jobshoz.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Edgar Allan Poe

Edgar Poe néven született a massachusettsi Bostonban, 1809. január 19-én. Szülei, David Poe, Jr. és Elizabeth Arnold Hopkins Poe színészek voltak.  1810-ben apja elhagyta a családot, anyja egy évvel később tuberkulózisban meghalt. Edgar a richmondi John Allanhez került. Allan egy gazdag skót kereskedő volt, aki dohánnyal, szövettel, búzával, sírkövekkel és rabszolgákkal is kereskedett. Allanék hivatalosan sosem fogadták örökbe Poe-t, de neki adták az Allan nevet.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Jack Nicholson

1937. április 22-én New Yorkban világra jött John Joseph, akit családjában mindenki csak Jacknek hívott. A kis Jacket, akit tizenévesen szült táncosnő édesanyja, a színész nagyszülei fogadták örökbe, és harmincegy éves koráig úgy élt, hogy a szülőanyját a nővérének hitte.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Coco Chanel

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel  1883 nyarán a franciaországi Saumur-ben látott napvilágot. Édesapja Albert Chanel vándorkereskedő, édesanyja Jeanne Devolle varrónőként dolgozott, így meglehetősen szerény körülmények között nevelték gyermekeiket. Édesanyja 33 évesen tuberkolózisban meghalt. Ennek hatására az amúgy is szeszélyes apja úgy döntött, hogy elhagyja családját, és Amerikába megy szerencsét próbálni. Az alig 12 éves Gabrielle és lánytestvérei, Julie-Berthe és Antoinette, a ciszterciek által működtetett aubazine-i árvaházba kerültek.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Eddie Murphy

Edward Regan Murphy 1961. április 3-án született Brooklynban, New York államban, az Egyesült Államok területén. Édesanyja Lillian Murphy, egy telefon társaságnál dolgozott, vér szerinti édesapja, Charles Edward Murphy pedig ellenőr és amatőr színész volt. Édesapja meghalt, amikor Eddie még nagyon fiatal volt. Ezt követően őt és testvérét, Charles Q.-t édesanyjuk nevelte, de betegeskedése miatt fiai otthonba kerültek.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek

Lev Tolsztoj

Tolsztoj régi orosz arisztokrata családból származott, családja a grófi címet még I. Péter cártól kapta. Volkonszkaja hercegnő, az édesanyja nagy műveltségű, több nyelven is beszélő asszony volt, 1831-ben hunyt el. 1837-ben a család úgy döntött, hogy áttelepedik Moszkvába, hogy a gyermekek megfelelő taníttatásban részesüljenek. Még ugyanebben az évben apja Tulában – feltehetően gyilkosság áldozataként – életét vesztette. Az árva gyermekeket ezután a nagynénik vették pártfogásukba, biztosítva nevelésüket.

Hírességek, akik nevelőszülőknél nevelkedtek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!