Nyári kalandok stílusosan

Ahogy közeledik a nyár, végre elérkezik az ideje a várva várt pihenésnek is. Sport, kirándulás, fesztiválok vagy egy hangulatos vízpart kínálta lehetőségek várnak ránk. Az öltözködést ilyenkor nem szeretjük túlgondolni, főleg a forró napokon, de nem árt sorra venni, milyen programokra készülünk ezen a nyáron. Vízpart és hőség ide vagy oda, az biztos, hogy a strandpapucsnál és az úszónadrágnál többre lesz szükség. Cikkünkben sorra vettük az idei nyári trendeket, de hoztunk öltözködési tippeket is a programoknak megfelelően. Külön kiemeltük azokat a ruhadarabokat, amiket akár már most vagy később is hordhatunk a hétköznapok során.

Forrás: freepik.com

Nyári trendek 2024-ben

Fehér, minden mennyiségben

A fehér szín frissességet és könnyedséget kölcsönöz a megjelenésnek, miközben elegáns és letisztult hatást is kelt. A fehér pólók, ingek és nadrágok könnyen kombinálhatók más színekkel és mintákkal, így kiváló alapdarabokká válnak a nyári ruhatárban. Emellett a fehér ruhák a hőségben is segítenek megőrizni a hűvös érzést, hiszen a fehér szín kevésbé vonzza a napfényt és a hőt, mint a sötétebb színek.

Lenvászon

A lenvászon ingek és nadrágok sosem hiányozhatnak a nyári trendekből. Idén azonban a szokásos nude színek mellett megjelennek denim hatású ingek is. A farmer anyag koptatottságát idéző kékes és szürke árnyalatokon kívül számíthatunk még élénk korall és vízkék színekre is. A nyári melegben a fekete ruhák viselete nem igazán előnyös, de az idei lenvászon öltönyök esetén gyakran találkozhatunk majd a sötét színekkel is.

Melyik programhoz, hogyan öltözzünk?

Vízparton

A strandolás kétségkívül az egyik legnépszerűbb nyári program, akár a tenger, akár a medence partján élvezzük a napsütést és a víz hűsítő érzését. Ahhoz azonban, hogy igazán kényelmesen érezzük magunkat, nem árt odafigyelni az úszónadrágra. Nyaralás előtt érdemes ellenőrizni, hogy nem szakadt-e valahol, bírja-e a gumis derék, megvan-e még a madzag? Érdemes legalább két darabot magunkkal vinni, hogy cserélhessünk, ha az egyik még nedves. Legyen nálunk egy póló, amit gyorsan magunkra kaphatunk a büfébe menet. A minták és színek itt bátran jöhetnek, de a klasszikus fehér, kereknyakú pamut póló is ideális választás. A strandröplabdához póló helyett ujjatlan trikót is hordhatunk. A mozgásban nem akadályoz, de legalább valamennyire felszívja a nedvességet. A baseball sapka nélkülözhetetlen a vízparton. Ha a vízben is hordanánk, akkor arra válasszunk olyan darabot, amit nem sajnálunk, ha vizes lesz vagy elsüllyed. Természetesen ne feledkezzünk meg a napszemüvegről, a naptejről, a papucsról és a törölközőről sem, ezek nélkül a strandolás kevésbé tökéletes élmény.

Forrás: freepik.com

Amit nem csak a vízparton hordhatunk: baseball sapka, basic póló.

Stílusosan a városi programokhoz

Ha inkább városi kalandokban lesz részünk, nem árt egy kicsit stílusosabban öltözködni. Az egész napos városnézéshez kényelmes ruhára lesz szükségünk, ami jól szellőzik és a nedvességet is jól szívja. A természetes anyagok, mint a pamut és a len tökéletes választás a napközbeni programokhoz. Egy kávézó teraszára vagy egy könnyű ebédhez megfelelő lehet egy pamut galléros póló chino rövidnadrággal párosítva. Ha viszont a programok között múzeumok, esetleg régi templomok felfedezése is szerepel készüljünk a szigorúbb öltözködési szabályokra. Sok helyen a hosszú nadrág és a hosszú ujjú ing az elvárt. Az esti programokhoz mindenképp készüljünk egy elegánsabb inggel és hosszú nadrággal. Például egy hosszú lennadrág vagy chino is megfelelő lehet. Az ingujjakat visszahajthatjuk, ha nagy lenne a hőség. A jó minőségű cipőről se feledkezzünk el. Legyen nálunk legalább két pár, amit váltogathatunk.  

Forrás: freepik.com

Amit nem csak nyaraláson hordhatunk: chino hosszú nadrág, lenvászon hosszú nadrág, hosszú ujjú ing.

Túrázáshoz

Ha a túrázás vagy kirándulás szerepel a terveink között, akkor már egy kicsit több figyelmet kell fordítani a ruházatunkra. A megfelelő túracipő elengedhetetlen, hogy kényelmesen és biztonságosan barangolhassunk a hegyekben vagy az erdőben. Fontos, hogy megfelelően fel legyünk készülve a napsütésre és a hőségre, ne feledkezzünk meg a könnyű, lélegző ruházatról és a napvédelemről sem. A jó nedvszívó képességű pamut pólók vagy technikai, kifejezetten túrázáshoz készült pólók elengedhetetlenek. A kullancsoktól és az aljnövényzettől is megóvhat minket a hosszú nadrág. Válasszunk olyat, aminek több oldalzsebe is van, így a telefont vagy navigációs eszközt is beletehetjük, nem kell folyamatosan kézben tartani a meredek hegyi ösvényeken. Az erdőben még nyáron is jóval hűvösebb van, ezért nem árt, ha van nálunk egy pulóver, vagy szél és eső ellen egy kabát vagy dzseki.

Amit nem csak a túrázáskor hordhatunk: pamut póló, széldzseki, esőkabát.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!