Nem merte elhagyni aprócska ketrecét az éveken át fogságban tartott orangutánkölyök

Két éven át tartó fogság után végre kiszabadult aprócska ketrecéből Kotap, a négy éves orangutánkölyök, akit az International Animal Rescue (IAR) elnevezésű szervezet munkatársai mentettek meg. Az orangutánt egy indonéz férfi tartotta fogva háziállatként. Kotap rendkívül rossz körülmények között élt, és a szervezet szerint az is csoda, hogy idáig életben maradt.

A hím orangután több mint két évig volt egy sötét fadobozba zárva, mire kiszabadították, s ezalatt maradékokon és számára nem megfelelő táplálékon élt, sokszor cukros üdítőket kapott. Amikor az állatvédők rátaláltak, a magányos és rendkívül félénk állatnál csak egy szívószál és egy műanyag flakon volt, azokkal játszott. Az indonéz férfi azt mondta, hogy egy otthonához közeli piacon botlott bele egy árusba, aki kartondobozból árulta a kis orangutánt. Ekkor vette magához Kotapot, akit saját kezűleg akart felneveli, annak ellenére, hogy nem tudta, hogyan kell róla gondoskodni. Állítása szerint azért ácsolta össze neki dobozt, hogy ne zavarja a szomszédokat.

Amikor az IAR munkatársai értesültek a szenvedő kölyökről, azonnal a helyszínre siettek és hosszas rábeszélés után meggyőzték a férfit, hogy adja át nekik a kis orangutánt. Azonban a rémült állatot ezt követően sem volt egyszerű kiszabadítani, mivel Kotap nem merte elhagyni a ketrecét és nagyon zaklatottá vált a sok idegen láttán.

A rossz állapotban lévő kölyköt az International Animal Rescue központjába szállították, ahol még hosszú rehabilitáció vár rá, s ha minden jól megy hamarosan találkozhat a szervezet gondozásában lévő fajtársaival, és megtanulhatja tőlük mindazt, amit az elmúlt években az anyjától kellett volna ellesnie. Azt, hogy a későbbiekben szabadon tudják-e majd engedni, még nem lehet tudni, de az IAR munkatársai mindent megtesznek ezért.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!