Néhány év alatt 445 millió fát ültettek az elsivatagosodó Belső-Mongóliában

Az elmúlt hét év során 445 millió fát ültettek a kínai Belső-Mongólia autonóm tartományban a homokviharoktól való védekezés céljából és az elsivatagosodás megakadályozására. A nagyszabású fásítási akcióiban 76,6 millió önkéntes vett részt – közölte a tartomány erdő- és legelőgazdálkodási hivatala az újabb, március 12-i faültetési nap (Arbor Day) előtt.

Inner Mongolia, lying at forefront of China’s fight against desertification, has mobilized 76.6 million volunteers and planted 445 million trees since 2012 xhne.ws/2AeJJ

Közzétette: China Xinhua News – 2019. március 11., hétfő

 

Belső-Mongólia területe Mongólia déli határa mentén húzódik a szintén kínai tartomány Ujguriától (Hszincsiang) Oroszországig. A ritkán lakott tartomány területe mintegy 1,2 millió négyzetkilométer, a 25 milliós lakosság nagyjából 15 százaléka mongol nemzetiségű.

Forrás: Wikimedia Commons/Lzy881114
Forrás: Wikimedia Commons/Sjoerd van Oort 
Forrás: Wikimedia Commons/Fandorine1959 

Az erdősítés az észak-kínai tartományban 2012-ben vett lendületet, amikor faültetési célokat szabtak meg a helyi illetékeseknek és ösztönözni kezdték önkéntesek részvételét a fásításban. Kínában 1981-ben kezdték bevonni a lakosságot a fásításba, azóta 400 ezer hektáron 1,7 milliárd fát ültettek el Belső-Mongóliában, ahol több nagy sivatag is található. Az elsivatagosodás elleni intézkedéseknek tulajdonítják, hogy csökkent a homokviharok száma Kína északi részén az elmúlt évtizedekben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!