Milyen előnyei vannak a téglaburkolat használatának a nappaliban?

Legyen szó akár a nappali padlójának vagy falburkolatának megtervezéséről, a választásunk hosszútávú elköteleződésünket tükrözik, ezért fontos az alapos tervezés. A nappali burkolatainak tégla vagy tégla hatású anyagokból való kialakítása újra és újra divatba jön. Ez nem is meglepő, miután számos előnnyel rendelkeznek más burkolatokkal szemben: mutatjuk a legfontosabbakat.

Hosszú az élettartamuk

Egy minőségi téglaburkolat igen hosszú időn át képes megőrizni jó állapotát – a felületük évtizedek után sem kopik meg, és nem fog kialakulni rajta repedés. Attól sem kell aggódni, hogy a napfény hatására esetleg besötétedik, vagy hogy a káros UV-sugarak kifakítják a téglaburkolat árnyalatát. Bár a nappali burkolatának nem a legfontosabb feladatai közé tartozik a magas kopásállóság, ettől függetlenül jól bírja a nagyobb igénybevételt is. Más szóval, remekül alkalmazhatók a kevésbé látogatott helyiségektől egészen a nagy forgalmú intézményekig bezárólag.

Könnyen és gyorsan fel/lerakhatók

A téglaburkolatok további előnye, hogy egyszerűen felszerelhetők a nappali falaira vagy padlójára. Legegyszerűbben ragasztóval lehet felrögzíteni a kívánt felületre, ráadásul a művelet nem igényel szaktudást, így ezzel a típussal nagyon jól járunk. Tipp: a STAR STONE gyártotta természetes textúrájú, minőségi dísztégla burkolatokhoz a gyártó részletes szerelési útmutatót is kínál, amelynek köszönhetően még a teljesen kezdők is sikerrel képesek elvégezni a feladatot.

Egyszerűen tisztán tarthatók

Miután a nappali szokott lenni a konyha mellett a családi vagy baráti programok központja, ezért gyakrabban kell az itteni téglaburkolatokat takarítani. Egy minőségi téglaburkolat nem igényel semmilyen különleges karbantartást, és mindössze pár mozdulattal egyszerűen tisztán tartható. A prémium fajták általában egy védőréteggel is rendelkeznek, ami tovább növeli a burkolat ellenállóságát a külső behatásokkal szemben. A felületén nem ragad meg a kosz és a piszok, így a szennyeződéseket jóval könnyebben el lehet távolítani.

Vonzó a megjelenésük

Végezetül nem szabad megfeledkezni egy szintén lényeges dologról: ez pedig nem más, mint a dekoratív kinézet. Legyen szó akár természetes téglaburkolatról, esetleg élethű alternatívájáról, a megnyerő megjelenés és elegáns dizájn minden esetben biztosított. Remekül illeszkedik szinte bármilyen lakberendezési irányzathoz az antiktól kezdve a minimál stílusig, miközben emeli a szoba enteriőrjének színvonalát. A nappaliban egy rusztikus vagy éppen modernebb téglaburkolattal igazán egyedi hangulatot teremthetünk az esti tévénézésnek vagy baráti kártyacsatának. Garantáltan mindig visszatér a divatba, ezért hosszútávon is remek választásnak bizonyulnak, amivel nem tudunk mellé lőni otthonunkban.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!