Miért lett kopasz az exelnök, George Bush?

George Bush

George Herbert Walker Bush (Massachusetts, Milton, 1924. június 12.) az Amerikai Egyesült Államok 41. elnöke (1989–1993). Korábban ENSZ-nagykövet, CIA-igazgató, illetve – Ronald Reagan elnöksége alatt – alelnök (1981–1989). Fia, George W. Bush az Egyesült Államok 43. elnöke. Mivel nevük nagyon hasonló, ezért gyakori félreértések származnak belőle. Ennek elkerülése végett fiát George W. Bushnak szokták nevezni. A W. (Walker) nevet anyai nagyapjáról kapta az exelnök és fia is. (előbbi ráadásul megkapta a dédapa Herbert nevét is).

Az amerikai exelnököknek többek között két dolog jár élete végéig: az Elnök úr megszólítás, és a személyi védelem, nem kivétel ez alól idősebb George Bush elnöknek sem. Otthonára, és Maine állambeli Kennenbunportban lévő nyaralójára is népes testőr csapat vigyáz.

George Bush

A jelenlegi és az exelnök nemrégiben egy rendezvényen

Egyik reggel a 89 éves exelnök arra lett figyelmes, hogy a nyaralójára vigyázó összes testőr teljesen kopasz. Megkérdezte ennek okát. Kiderült, hogy a titkosszolgálat egyik tagjának kisfia leukémiás, és a kétéves kisfiú a kezelések hatására elvesztette a haját. Édesapja, hogy a fiának könnyebb legyen, leborotválta a saját fejét. Mikor ezt a kollégái meglátták egyre többen borotválták kopaszra a fejüket, hogy így is kifejezzék együttérzésüket.

George Bush

Amikor az elnök meghallotta ezt a történetet, úgy döntött csatlakozik az ügynökökhöz, és ő is kopaszra nyíratta fejét. A nyaralóban vendégül látták a kisfiút, és közös csoportkép is készült az eseményről. George Bush és neje, Barbara csaknem 60 évvel ezelőtt elvesztették akkor négyéves gyereküket, Robint, aki szintén leukémiás volt.

Forrás:Toochee

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!