Megölték a világ egyik legnagyobb elefántját

Orvvadászok ölték meg a Tsavo Nemzeti Parkban élő, Satao nevű, 50 éves elefántot. Satao a kenyai nemzeti park féltett kincse volt és a világ egyik utolsó nagy, földig érő agyarú elefántjai közé tartozott. A park munkatársai rendkívül megrendültek, amikor végül megtalálták a világ egyik legnagyobb elefántjának holttestét a mocsárban. Az elefántot már márciusban is támadás érte, akkor mérgezett nyilakkal lőtték meg az orvvadászok, de nem sikerült leteríteniük a hatalmas állatot, akit az állatorvosok megtaláltak és sikeresen megmentettek.

Satao
Fotó: Save the Elephants

Sataora egyébként fokozottan vigyázott a kenyai állatvédőrség, ezért nem is lehet tudni, hogyan sikerült végül a közelébe férkőzni a gyilkosoknak. A nemzeti park területét a földön és a levegőből is rendszeresen figyelik, ellenőrzik. Sataot májusban kilencszer is látták. Az állatot vélhetőleg május 30-án ölték meg. A megcsonkított testét június 2-án fedezték fel az ellenőrzés során. A nemzeti park munkatársait borzalmas látvány fogadta, Satao fejét teljesen szétroncsolták az orvvadászok, hogy levágják a hatalmas agyarait. A Tsavo Nemzeti Parkot fenntartó alapítvány vezetője, Richard Moller elmondta, hogy könnyek közt írta meg a jelentést a Kenya nemzeti kincsének számító elefánt haláláról.

Satao
Fotó: THE TSAVO TRUST
Satao
Fotó: THE TSAVO TRUST

Az országban Satao volt a második megölt elefánt a héten. Néhány nappal korábban egy másik legendás nagyagyarú elefántot, Moutain Bullt is agyonlőtték az orvvadászok.

Satao


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!