Megnyílt a 10. Varázslatos Magyarország természetfotó-kiállítás

Megnyílt a 10. Varázslatos Magyarország természetfotó-kiállítás Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A tárlat a 2019-es pályázat legsikeresebb természetfotósainak 130 fotóján keresztül mutatja be nemzeti parkjaink különleges világát. A fotókiállítás augusztus 18-ig látható. Az esemény nyitóünnepségén átadták a 2019-es fotóverseny díjait is. A pályázat első díját Potyó Imre természetfotós, a második díjat Daróczi Csaba kapta, a szakmai zsűri a harmadik helyezést Litauszki Tibornak ítélte.

Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország kezdeményezés alapítója kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben szoros kapcsolatot alakítottak ki a hazai nemzeti parkokkal és a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal is. Az idei fotókiállításra egy, a témában készült dal is született, a produkcióban közreműködtek többek között Lábas Viktória, Trokán Nóra, Buzás Bence és Puskás Péter előadóművészek.

Mesés helyen 🏦, mesés természetfotókkal 📸 várunk Titeket 24-én a VM 10. kiállításmegnyitóján a Vajdahunyadvárban! 😊

A…

Közzétette: Varázslatos Magyarország – 2020. június 23., kedd

 

A hazánk tájait megörökítő természetfotósok munkáik révén nemzeti identitásunk egyik fontos alapját is adják, hiszen elköteleződésükkel, kitartásukkal a számunkra kedves tájakat örökítik meg – fogalmazott Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, hozzátéve, hogy a természetvédelem szoros együttműködést igényel, hiszen részt vesz benne többek között a kormányzat, a helyben élők, a helyi gazdálkodók, a múzeumok, a szakértők és az önkéntesek is.

https://www.facebook.com/VarazslatosMagyarorszag/photos/gm.654086805176051/4587839517908572/?type=3&theater

 

Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója kiemelte: céljuk, hogy a múzeum minél több környezetvédelmi témájú kiállítást szervezzen a jövőben. Hozzátette, a természet és a kultúrtáj együvé tartoznak, egységben kell kezelni őket, ehhez a stratégiához pedig szakmai vitákra és az érintettekkel való párbeszédre van szükség.

Legyél te is zsűritag júniusban❗️🤓🏆

Ismét nehéz dolgunk van, nagyon erős a mezőny! 🦌🐦🐇 Segítsetek Ti is értékelni a…

Közzétette: Varázslatos Magyarország – 2020. június 22., hétfő


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!