Megmenekült a vágóhídtól Ausztrália legnagyobb szarvasmarhája

Egy ausztráliai gazdaságban, a Perthtől több mint 130 km-re lévő Myalupban legelészik a világ egyik legnagyobb szarvasmarhája: a 7 éves Knickers (bugyi) nevű bika itt is fog megöregedni, ugyanis szerencséjére hatalmas mérete miatt soha nem fogják levágni. Az óriási állat 1400 kg és 194 cm magas, s ezzel a legnagyobb marha a kontinensen.

A holstein-fríz fajtájú marha Geoff Pearson gazdaságában él, aki korábban megpróbálta elárverezni az állatot, de senki sem vette meg tőle, mert túl nagy ahhoz, hogy a vágóhídra kerüljön. Knickers egy kasztrált bika, és az ausztrál gazda azért vette meg még borjúként az összesen 4 ezer állatot számláló csordájába, hogy az állat vezérként szolgáljon levágásáig.

Mint azt a tulajdonos a helyi sajtónak mesélte, az immár világszerte ismert állat egy kicsit nagyobb volt a többi bikánál, és mindig jól viselkedett, ezért egy darabig megtartották, de aztán hirtelen már akkorára nőtt, hogy egyébként méretes fajtársai eltörpültek mellette.

Egy átlagos felnőtt holstein tehén 680 kg-ot nyom és magassága átlagosan 148 centiméter, de a bikák is legfeljebb egy tonnásra és legfeljebb 1,7 méter magasra szoktak megnőni. Knickers “csak” Ausztráliában számít csúcstartónak, jelenleg a hivatalos rekorder egy chianina fajtájú, Bellino nevű olaszországi bika, mely két méter magas.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!