Másfél méteres varánusz mászott fel egy ház falára

Ausztráliában viszonylag gyakori, hogy különböző, esetenként ijesztő állatok másznak be az ott lakók otthonaiba, de az  Új-Dél-Walesben, Thurgoonaban élő Eric Holland esete azonban már itt is ritkaság számba megy. Házának  falán ugyanis egy másfél méteres varánusz pihent.

varanusz

A férfi igencsak meglepődött, mikor hazaértve egy hatalmas másfél méteres tarka varánuszt pillantott meg a háza falán. Eric 18 éve él ott, de elmondása szerint még egyetlen pici varánuszt sem látott, nem hogy ekkorát, így igencsak meglepődött a látványtól.

Új-Dél-Wales környezetvédelmi hivatala szerint a tarka varánusz gyakori a régióban, Ausztrália keleti részének erdeiben és parti fennsíkjain él. A faj egyedeinek hossza elérheti az 2 métert is, a súlya pedig akár a 20 kilót is lehet. A szárazföldön élő fajok egerekre, apró madarakra, kisebb gyíkokra, kígyókra, békákra vadásznak, sőt, a baromfiakat is veszélyeztetik. Idejük jó részét nagy méretű fákon töltik, élelemszerzés céljából azonban általában a talajszintre ereszkednek. A tarka varánusz a megzavarása esetén nagyon gyorsan a legközelebbi fára mászik. Valószínű, hogy ez esetben is csak ezt szeretette volna.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!