Majdnem bekapta a bálna a búvárokat

Két kaliforniai búvár vetette bele magát egy tengeri élelmiszer-lánc közepébe, és majdnem a hosszúszárnyú bálnák szájában végezte. Szerencsére az eset happy end-el végződött. Két búvár úszkált egy szardíniáktól hemzsegő vízben, amikor a semmiből egyszer csak felbukkant két lakomázó bálna, akik majdnem a két búvárt is befalták a szardínia-rajjal együtt.

balna

A búvárok, Shawn Stamback és Francis Antigua a SloDivers csapat részeként búvárkodott, Souza Rocknál, két mérföldre Marro Baytől. A hosszúszárnyú bálnák kis halakat és garnélarákokat esznek, ebben az esetben szardíniára vadásztak és a függőleges technikát használták a halak befogásával. A bálnák több tíz kiló halat kapnak be egyszerre, nagy mennyiségű tengervízzel. Egy hosszúszárnyú bálna a 40 tonnát is eléri, és képes megölni vagy komoly sérülést okozni egy emberen.

A csapat örül annak, hogy ebben az esetben nem sérült meg senki, az ijedség viszont emlékezetessé teszi a kalandot. Az egyik búvár szerint a bálnák szándékosan kerülték ki a búvárokat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!