Luxuskényelem a szabadban

Manapság sokan érezhetjük magunkat bezárva a négy fal közé, ahonnan szeretnénk mihamarabb kitörni. Ugyan a home office-nak rengeteg előnye van, de egy idő után elég monotonná válik, hogy az otthonunk egyben a munkahelyünk és legtöbb esetben a kikapcsolódásunk helyszíne is.

Ilyen helyzetben kimondottan jóleső érzés, ha teremtünk egy kényelmes szabadtéri zugot magunknak, amit semmiképpen nem érzünk sivárnak. Ahhoz, hogy ez a hely tényleg a felüdülést szolgálja, érdemes odafigyelni a kialakításra. Erre megfelelhet akár egy étkezőgarnitúra is, de ha a tényleges komfortérzet a cél, akkor nem árthat egy kültéri kanapé, napozóágy vagy daybed sem.

Milyen a jó kültéri kanapé?

A bútorvásárlás nem egyszerű művelet már beltérre sem, hiszen az esztétikumon kívül a kényelmet és sok egyéb tulajdonságot is vizsgálni kell, hogy megtaláld a tökéletes modellt. A kültéri kanapék esetében viszont bejön még az a tényező, hogy a bútornak állnia kell az időjárás viszontagságait is. Sokan ilyenkor abba a hibába esnek, hogy kompromisszumot kötnek. De a modern gyártási technológiáknak köszönhetően erre már semmi szükség. Egy kerti bútor lehet egyszerre kényelmes, időtálló, strapabíró és ízléses is. 

A ténylegesen magas minőségű kültéri bútorok szöveteit egy speciális eljárás során teszik igazán ellenállóvá. A pamut szálakat átitatják festékpigmentekkel, majd a kész szövetet folyékony akrillal vonják be, ami ezután minden szabadtérre tervezett bútor kárpitozásában megjelenhet, legyen az kanapé, fotel vagy napozóágy.

Nézz körül a SpaTrend kínálatában, ahol mutatós kerti bútorok várnak rád, hogy berendezhesd álmaid pihenőjét!

Napozás magasabb fokon

Az életnek szinte minden területéről elmondható, hogy lehet kezdő és haladó szinten csinálni. Nem kivétel ez alól a napozás sem. Sokan úgy gondolják, hogy elég leteríteni egy plédet a strandon vagy az udvarban, de vannak, akik nem érik be ennyivel. Miért kellene beletörődnöd, hogy el kell viselned a talaj egyenetlenségeit vagy a plédre mászó rovarokat, mikor fejedelmi kényelmet is élvezhetsz egy napozó ágyban vagy daybedben?

Természetesen akármelyik lehetőséget is választod, a megfelelő védelemről nem szabad elfeledkezni. A napvédő krémek mellett nem árthat beszerezni egy napernyőt vagy egy pergolát, ami kellemes árnyékot ad, ha már eleget élvezted a nap simogató sugarait.

A kültéri bútorok gondozása

A szabadtérre tervezett bútorok ugyan jóval nagyobb igénybevételre lettek tervezve, mint beltéri társaik, mégis érdemes figyelmet szentelni a karbantartásukra. A tisztán tartásuk viszonylag egyszerű folyamat, hiszen az akrilrétegnek köszönhetően egy nedves ronggyal is könnyen tisztíthatóak. 

Ajánlott a különböző protektorok használata, ha szeretnéd megóvni a bútorokat a komolyabb sérülésektől. Ilyen például a textilvédő, amivel kiküszöbölhető az anyag fakulása vagy foltosodása. A lángprotektor segítségével ugyan tűzállóvá nem tudod tenni a bútorokat, de csökkenti a lángra kapás és a tűz terjedésének lehetőségét.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!