Lelőtték a Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb farkasát

Halálosan megsebesítették az amerikai Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb és a legkedveltebb farkasát. A nemzeti park mellett egy állatvédő egyesület is több ezer dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki a sokakat felháborító ügyben. A fehér hölgyként emlegetett nőstény sarki farkast egy lőtt sebbel találták meg kirándulók a park Montana állam területére eső részén. Az állatot a súlyos sérülése miatt el kellett altatni.

Fotó: Yellowstone National Park/Facebook

A nemzeti park a múlt héten 5000 dollár (1,4 millió forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a park “egyik legfelismerhetőbb és a látogatók által leginkább keresett” farkasának megsebzőjét, egy montanai állatvédő egyesület, a Wolves of the Rockies pedig további 5500 dollár (1,54 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel. Az állatvédők szerint kétség sem fér ahhoz, hogy vadász pusztította el a zsákmányállatok utáni hajszában riválisnak tekintett ragadozót. A montanai csoport véget akar vetni, hogy egyes vadászok úgymond saját kényük-kedvük szerint “folytassanak vadgazdálkodást”.

Fotó: Yellowstone National Park/Facebook
Fotó: Yellowstone National Park/Facebook

A lelőtt 12 éves farkas egyike volt a Yellowstone Nemzeti Parkban élő három sarki farkasnak. A Montana, Idaho és Wyoming államok határán elterülő nemzeti parkban 1995-ben honosították meg újra a farkasokat, amelyekből napjainkban mintegy 100 példány él a park területén.


Videó: Sustainable Human, patreon.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!