Kék színűre festette a kutyák szőrét egy indiai gyár környezetszennyezése

Bezárattak a hatóságok egy gyárat az indiai Mumbaiban, mert kezeletlen ipari hulladékot és színezőanyagokat engedett a helyi folyóba, ami miatt tucatnyi kutya szőrének a színe kékre változott – adta hírül a Hindustian Times. A furcsa színű kutyákra először augusztus 11-én figyeltek fel a helyiek, akik azonnal panaszt tettek a környezetvédelmi hatóságnál a Kaszadi folyóba bocsátott festékek miatt. A folyóban gyakran fürdenek állatok.

“Sokkoló volt látni, hogy az egyik kutya fehér szőre teljesen kékre változott. Több ilyen kutyát észleltünk és kértük a környezetvédelmi hatóságot, hogy lépjen fel a vétkes iparágak ellen” – mondta Arati Chauhan, a helyi állatvédelmi szervezet vezetője. Facebook posztjában az állatvédő arról írt, hogy Talozsa iparnegyedben a vízszennyezés nemcsak az emberekre van hatással, hanem a madarakra és a hüllőkre is.  Az állatvédő mellékelte a világoskék kutyákról készült felvételeket.

Az állatvédőknek sikerült befogni egy kutyát és kimosták belőle a kék festék egy részét. Úgy ítélték meg, hogy festék nem okozott más elváltozást az állat szervezetében. A Mumbai külterületén fekvő ipari negyedben, a Kaszadi folyó mentén több mint 900 vegyi, gyógyszer és élelmiszergyár működik.

Hindustian Times, BBC, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!